Napi friss

Céline Dion szívszorító szavai: „Meg kell tanulnom együtt élni vele, és abbahagynom az önvádaskodást”

Az énekesnő sportolókat megszégyenítő kitartással dolgozik, hogy jobban legyen.

„Az elején azt kérdeztem magamtól: ’Miért én? Hogyan történhetett ez? Mit tettem? Az én hibám?’ Az élet nem ad válaszokat” – mondta a Vogue magazinnak adott interjújában Céline Dion. Az énekesnő továbbra is őrzi optimizmusát, miközben keményen küzd a merev ember szindrómával, ami súlyos izommerevséget és kínzó görcsöket okoz számára.

Céline Dion most a Vogue France címlapján pózolt, és nyíltan beszélt arról, hogyan küzd a betegséggel, ami miatt évek óta nem tud fellépni. Azt is megosztotta, hogy mi az, ami igazán motiválja a betegséggel való küzdelme közepette. „Nem győztem le a betegséget, hiszen még mindig bennem van, és mindig is bennem lesz. Remélem, hogy találunk majd egy csodát, egy módot a gyógyítására tudományos kutatásokkal, de egyelőre meg kell tanulnom együtt élni vele – kezdte Céline a magazinnak. – Szóval ez vagyok én, most már a merev ember szindrómával élek. Heti öt napon át sport-, fiziko- és énekterápián veszek részt. Dolgozom a lábujjaimon, a térdeimen, a vádlijaimon, az ujjaimon, a hangomon… Meg kell tanulnom együtt élni vele, és abbahagynom az önvádaskodást.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vogue France (@voguefrance) által megosztott bejegyzés

Kifejtette, úgy döntött, hogy edzeni kezd mint egy sportoló, és keményen dolgozik ahelyett, hogy otthon maradna magányosan, és a tükör előtt énekelgetne. „Úgy döntöttem, hogy teljes testemmel és lelkemmel, minden porcikámmal egy orvosi csapattal dolgozom, mert a lehető legjobbat akarom kihozni magamból.” Az énekesnő azzal folytatta, hogy a családja, a gyermekei és a rajongói szeretete átsegítette a nehéz pillanatokon. „Nem minden SPS-ben szenvedő ember olyan szerencsés, mint én. Sokan nem rendelkeznek olyan eszközökkel, nincsenek jó orvosaik. Nekem megvannak ezek az eszközök, és ez egy ajándék. Ráadásul bennem van ez az erő. Tudom, hogy semmi sem állíthat meg engem.”

Céline Dion a tervek szerint 2023 tavaszán indult volna turnéra, de tavaly decemberben lemondta, miután egy Instagram-videóban nyíltan beszélt az állapotáról: „Nagyon nehéz volt számomra szembenézni ezekkel a kihívásokkal, és beszélni azokról a dolgokról, amiken keresztülmentem… Bár még mindig tanulunk erről a ritka állapotról, most már tudjuk, hogy ez okozta a görcsöket, amiket tapasztaltam.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!