Külföldi sztár

Céline Dion – Élő szoborrá változtatja szörnyű betegsége

Senki nem szeretne olyan diagnózist kapni, amivel nemrég az énekesnőnek kellett szembesülnie.

Céline szívszorító videóban, sírva jelentette be az Instagram-oldalán, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt kénytelen újra lemondani minden fellépését. Így Budapesten sem láthatják majd a rajongók, és immár az is kérdéses, színpadra állhat-e valaha. Csak nemrég diagnosztizálták ugyanis, mi okozza évek óta visszatérő, makacs izomgörcseit, amelyek a kezelések ellenére sem javultak, sőt ma már a mindennapjait is megnehezítik. Mint most elmondta, egy rendkívül ritka, millióból egy embert érintő kórban szenved, amelyet stiff-person-, magyarul merev ember-szindrómának neveznek. Ez a krónikus fájdalommal járó, gyógyíthatatlan idegrendszeri betegség súlyos izommerevséget és kínzó görcsöket okoz, akadályozva a beteg mozgását és mindenféle tevékenységét. Az 54 éves popsztár elmondta, nála a járást és az éneklést is nehezíti, és hiába próbál rajta segíteni egy egész orvoscsapat, teljes gyógyulásra nincs sok esélye. A tünetek idővel súlyosbodhatnak, és akár teljes mozgás- és beszédképtelenséghez is vezethetnek. Mint egy szakértő megfogalmazta, a szörnyű betegség gyakorlatilag élő szoborrá változtathatja az embert. Mivel az akár órákig tartó izomgörcsöket olyan külső hatások is kiválthatják, mint hangos zajok, hideg vagy érzelmi stressz, ezért a betegek egy idő után nem merik elhagyni az otthonukat, ahol még leginkább biztonságban érzik magukat. Állapotuk miatt gyakori náluk a depresszió és a szorongás. Bár önmagában a betegség nem halálos, a vele járó komplikációk miatt jelentősen lerövidítheti az ebben szenvedő életét.

René-Charles és az ikrek lesik édesanyjuk minden kívánságát (Fotó: Archív)

Céline­ azt mondja, csak a gyerekei – 22 éves nagyfia, René-Charles és 12 éves ikrei, Eddy és Nelson – adnak neki erőt és reményt. Az énekesnőt rengeteg csapás érte az utóbbi időben. Most lesz hét éve, hogy eltemette a férjét, René Angélilt, aki egész életében a társa volt, és ezzel egy időben rákban meghalt a bátyja is. Egy évre rá a hallásával kezdődtek a problémák, emiatt aztán fülműtétje is volt. Egy-két éve pedig megjelentek az állandó izomfájdalmak… Ami végül a világ egyik legkegyetlenebb diagnózisát hozta számára.

Férje, René Angélil volt az élete szerelme (Fotó: Profimedia)

A baj bizony nem válogat

Nem ő az egyetlen sztár, aki egészségügyi problémái miatt kényszerül lemondani a koncertjeit. Justin Biebernek nyáron az arca bénult le, és hiába jött rendbe, az egészsége érdekében félbehagyta turnéját. Pár éve Cher tartott egy rejtélyes betegség miatt hosszú szünetet, és Elton John is az egészsége miatt vonul vissza egy utolsó koncertkörutat követően, miután az utóbbi években többször le kellett fújnia a fellépéseit.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!