Címlapsztori

Hajdú Péter: „Megfogadom a tanácsot, leülök a gyerekeimmel beszélni”

Csernus Imrével készített interjúja során nemcsak az egykori pszichiáter, hanem maga a producer is megnyílt. Hajdút mélyen elgondolkodtatták az ismert lélekgyógyász szavai.

Tíz éve nem találkoztak, mégis úgy beszélgettek a ­Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor felvételén, mintha napi kapcsolatban lennének. Míg a producer egykori csalfaságai és apaszerepe is terítékre kerültek, addig az egykori pszichiáterből lett borász elárulta, miért nem lett édesapa, és arról is elmélkedett, mikor jön majd el számára a vég.

„Felnyitotta a szemem”

Hajdú Péter a beszélgetés egy pontján az édesapjához fűződő viszonyáról emlékezett meg. Mint mondta, ahogy idősödött, egyre jobban érezte az erős kapocs hiányát, és nem szeretné, ha ez közte és a gyerekei között is így alakulna. „Nagyon félek attól, hogy hasonló apaként tűnök fel a nagyobbik gyerekeim életében, merthogy ők az édesanyjukkal élnek. Velem sokkal ritkábban találkoznak. Oké, hogy felhívom őket, és szinte mindennap beszélünk, de folyamatosan bennem van ez a félelem. Mert az a mindennapos együttlét, ami ugye feltételezi a szoros apa-fia, apa-lánya viszonyt, az köztünk sincs meg.” Aggodalmára Csernus Imre azt javasolta a producernek, hogy kezdeményezzen egy komolyabb párbeszédet Noncsival és Dáviddal is, és kérdezzen rá, mennyire tartják őt hiteles édesapának, és felnéznek-e rá. „Őszinte leszek. Fel kell dolgoznom a Csernus Imrével való beszélgetésemet. Nagyon jókat mondott, és sok mindenben felnyitotta a szemem. Valószínűleg megfogadom a tanácsát, és leülök a gyerekeimmel beszélni a kapcsolatunkról. Hátha ezáltal eloszlanak végre az apasággal kapcsolatos félelmeim” – mondta a Storynak a beszélgetésük után Hajdú.

Mindketten őszintén beszéltek magukról (Fotó: Archív)

Járt utat a járatlanért

A nagy lelkizések közepette felmerült a hűtlenség témaköre is. Egyikük sem tagadta, volt, hogy korábban volt részük benne. A pszichiáter szerint ha egy férfi életében nem következik be az anyáról való leválás, akkor egy ilyen nőtípust keres társául, aki hosszú távon viszont nőként kevés lehet a számára. Hajdú szerint viszont egyszerűen csak az egóját kenegette ezekkel a félrelépésekkel. „Nem tudtam nemet mondani a kihívásokra. Önző voltam, és jót tett a hiúságomnak, hogy egy szép csaj engem akart. De ez mindig akkor történt meg, amikor nem voltam szerelmes. A szakításnál viszont kényelmesebb voltam. Jó volt együtt, és nem akartam egy járt utat a járatlanért feláldozni.” És bár már többször szembenézett a hibáival, az, hogy mára ilyen nyíltan és őszintén tud beszélni róluk, szerinte nagy lépés a személyiségfejlődése útján. Lapunknak azt mondta, mára úgy érzi, túl van azon az időszakon, hogy a nap is miatta kel fel, és tévedhetetlen. Az egó helyébe a szerénység lépett nála.

Eszterrel tökéletes harmóniában élnek (Fotók: Archív)

Hittel élni

Ha már változásnál tartunk, mintha Csernus Imrét is kicserélték volna. Hol van már a Bevállalja? című műsorban megismert pökhendi doki, aki beletaposott vendégei önérzetébe, mondván, a faragatlanságával segít rajtuk. El is mondja Hajdúnak, hogy noha számos mentális gyógyulás köthető a nevéhez, maga is belátta, stílust kell váltania. A stílusváltást később aztán teljes 180 fokos fordulat követte. Harmadik válása után, a fővárost maga mögött hagyva, Noszvajon kezdett új életet, és borász lett. Új szakmája pedig elhozta számára a negyedik, sommelierként dolgozó feleségét is. Akivel bár közös gyerekük nem született, mert mint mondja, sosem egy időben vágytak rá, de felesége a két saját gyereke révén pótapukává tette. Csernus úgy érzi, neje személyében végre megtalálta az igazit. Akivel egy hullámhosszon vannak, és akivel nincs tabutéma közöttük. „Egy fontos dolgot megbeszéltünk: hogy soha, de soha nem fogunk hazudni egymásnak. Mindig mindent elmondunk, legyen az bármennyire is kényelmetlen. És azt mondtam a feleségemnek: ’Drágám, figyelj, hogyha nem fogod látni azt, amit most a szememben, hogy ’hittel élni’, akkor én meg fogok halni. Mert én csak így tudok élni. Hittel!’” – árulta el Hajdúnak.

Révbe ért

Hajdú Péter és Sarka Kata 2018 nyarán hivatalosan is elváltak. A producer hosszabb-rövidebb románcok után talált rá Láng Eszterre, akivel négy éve jegyesek, kisfiuk, Domi két éve született.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!