Napi friss

28 év után kiderülhet, ki drogozta be a Titanic stábját

80-an kerültek kórházba annak idején, köztük az egyik fontos szereplő és a rendező.

A világ egyik leghíresebb és legsikeresebb filmje a Titanic, amit egy igen furcsa ügy is híressé, vagyis inkább hírhedtté tett. Az egyik forgatási helyszínen ugyanis valaki angyalport kevert a homárlevesbe, amivel gyakorlatilag a teljes stábot sikerült padlóra küldeni. Legalább 80-an kerültek kórházba, köztük a rendező, James Cameron is. Nem is csoda, hisz az angyalporként elhíresült fenciklidin, vagyis PCP olyan erős drog, amitől a fogyasztói akár kis mennyiségben is skizofréniás rohamra hasonlító pszichotikus állapotba kerülhetnek. A botrány az egyik kanadai forgatási helyszínen történt, és bár eredménytelenül zárták le a nyomozást, most újra megpróbálhatják felgöngyölíteni az esetet.

A Telex szúrta ki, hogy a CTV News szerint az első nyomozás során annyi derült ki, hogy miután evett a stáb a homárlevesből, valóban katasztrófafilmszerű jelenetek zajlottak le: többen hányingerrel küszködtek, voltak, akik hisztérikus rohamot kaptak, hol sírtak, hol nevettek. A „legkomikusabb” állítólag Bill Paxton színész volt (ő játszotta Brock Lovettet, a Titanic-expedíció vezetőjét – a szerk.), aki egyfajta kívülállóként, mosolyogva figyelte a kórházban kibontakozó szürreális helyzetet, mivel többen a tolószékekkel egykerekűztek a folyosókon. Majd állítólag azt közölte James Cameronnal, hogy nem bírja a káoszt, ezért visszamegy a szállásukra, és megiszik pár sört.

A stáb egyébként a kanadai helyszínen a film modern kori jeleneteit forgatta, így nem volt a helyszínen a két főszereplő, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet sem, ezért úszhatták meg a bizarr ügyet. Akkoriban úgy tartották, hogy a cateringcég egyik alkalmazottja állhatott bosszút a droggal, kifejezve ezzel elégedetlenségét. A cég vezetője szerint inkább a hollywoodi csapat tehetett a dologról, mondván, valaki akart egy jó bulit, de egyszerűen túltolta a dolgot.

Mindenesetre most pontosabb képet kaphatunk az ügyről, aminek annak idején nem volt gyanúsítottja, így 1999 februárjában lezárták. Az ügyet vizsgáló rendőrséget most arra kötelezték, hogy adják ki a tanúvallomásokat a nevekkel együtt.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!