Napi friss

A Titanic rendezője keménykezű főnök – Aki kiment vécére, azt kirúgta

James Cameron vasmarokkal fogta össze a nagyszabású film munkálatait.

Mennyi apróságon múlik, miből lesz végül legenda… Máig a világ egyik legnagyobb slágere a My Heart Will Go On. De az, hogy a dallamból végül főcímdal is lett, a Titanic zeneszerzője James Horton cselszövésének köszönhető. A rendező, James Cameron ugyanis szöveg nélküli zenét rendelt, és hallani sem akart arról, hogy valaki énekeljen benne. Horner viszont érezte, az érzelmes szám telitalálat lenne a filmhez, ezért titokban, a rendező tudta nélkül mégis felvette Céline Dionnal. Már a kész változatot mutatták meg Cameronnak, akit az énekesnő hangja végül levett a lábáról.

Annak idején öt hónapig tartott a forgatás, de a nagyszabású jelenetek miatt az idő így is állandóan szorította a stábot. Így aztán amikor az óceánban játszódó jeleneteket vették fel, nem volt idő mosdószünetre. A rendező megfenyegetett mindenkit: ha valaki ki mer jönni a vízből, kirúgja. A színészek így az óceánt „játszó” víztartályba pisiltek, ha úgy hozta a szükség. Kate­ Winslet, a film egyik főszereplője később bevallotta: ő is volt, hogy rákényszerült…

Köztudott, hogy veszélyes jeleneteknél sokszor dublőrök ugranak be a forgatáson a sztárok helyett. Itt viszont sokkal szelídebb filmkockáknál volt szükség helyettesre: kézdublőrt használtak például, amikor a filmben Jack lerajzolja a meztelen Rose-t. Leonardo DiCaprio ugyanis nem tud rajzolni, így a feladatot a képzőművésznek is tehetséges rendező végezte el. Csak annyi bibi volt, hogy míg Leo jobbkezes, Cameron a balját használja, ezért a filmben tükrözni kellett a felvételt az illúzió kedvéért.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!