Napi friss

Az álommeló versenyzője, Belső Szilveszter – Sebestyén Balázzsal tanult buddhizmust

Bejárta a világ számos országát. Dolgozott mint limuzinsofőr, modell, termékértékesítő, és fejlesztett nanotechnológián alapuló termékeket. Hobbiból zenél, egyedi ruhákat tervez. Így jelentkezett Az álommelóba.

A műsor egyik legérdekesebb résztvevője, Belső Szilveszter a vadzsrajána buddhizmus követője. Olyan mély, spirituális életet magáénak való ember, akit elsőre nehezen tudunk elképzelni egy hatalmas vállalatnál, pedig ezen a területen is bőven vannak tapasztalatai.

Brendan Fraserrel forgatott

Erős alapokon álló, szeretetteljes nevelést kapott szüleitől. „Gyermekkoromban nagy hatással voltak rám a távol-keleti filmek, a harcművészet, Bruce Lee-vel és az összes shaolin pappal együtt. Ez alapozta meg a téma iránti érdeklődésem. A kilencvenes években aztán megismerkedtem a tantrikus Gyémánt Út buddhizmus tanaival, és több beavatáson vettem részt. Itt találkoztam Sebestyén Balázzsal is, aki akkor szintén érdeklődött a buddhizmus iránt. Az én buddhista jógi mesterem Lama Ole Nydahl, aki dán hippiből lett buddhista tanító. A kilencvenes évek végén aztán, ahogy a népmesében a legények, én is elindultam, és az USA-ban próbáltam szerencsét. Éltem New Yorkban, Virginiában, Floridában. Egy magyar származású esküvői ruhatervezőnek, Eva Haynal Forsyth-nak voltam az elnöki asszisztense, kertésze, szakácsa és sofőre. Itt terveztem első ruháimat is. Aztán fél évre hazajöttem, de utána visszatértem Amerika túlpartjára: Los Angelesben lettem limuzinsofőr. Szinte sokkos állapotba kerültem, amikor először ült be két általam nagyra tartott rapper az autómba, de fuvaroztam az MTV arcait és a TLC énekeseit is. Később aztán Los Angelesben egy modellügynökség is alkalmazott, az LA Models, ahol Cindy Crawford, Naomi Campbell is dolgozott. Így kerültem be például egy villanás erejéig a Bajkeverők című filmbe Brendan Fraser és Liz Hurley mögé. Ott tanultam meg, hogy valójában a világsztárok is olyan emberek, mint bárki más, csak ők reflektorfényben élnek.”

Megjárta Hollywoodot. Itt Adrian Paul társaságában látható (Fotó: Archív)

Híres japán kutatóval dolgozott

2003-ban hazaköltözött Magyarországra. „Kukoricakeményítő-alapú, természetben lebomló csomagolóanyagokkal és nanotechnológiával kezdtem foglalkozni egy kínai anyavállalattal kötött együttműködés keretében. 2006-ban aztán egészen új területre eveztem. Ennek alapját Masaru Emoto japán üzletember és író kutatásai jelentették. Ezek szerint az emberi tudat (zene, szavak, gondolatok és az imák) befolyásolhatják a víz molekuláris szerkezetét. Intézetével együttműködve kutatásokat folytattunk, amelyekkel a saját fejlesztéseink eredményeit támasztottuk alá. Majd forgalmaztam a speciálisan kezelt vizet.”

Koreában is karriert csinált

2011-ben aztán Ázsia felé vette az irányt. „Dél-Koreába költöztem. Nyolc évig éltem ott a feleségemmel és a kislányommal. Beleástam magam a nyelvészeti kutatásokba, mert mindig érdekelt a magyar nyelv kapcsolata más nyelvekkel. Kiderült, hogy a dél-koreaiaknak milyen sok köze van a magyarokhoz: hasonló szavaik és hasonló ételeik is vannak. Teljesen meglepődtem, amikor gulyást, halászlevet, tyúkhúslevest ettem ott. A helyi koreai televízióba is bekerültem egy híres színész barátomnak köszönhetően egy gasztronómiai műsorba, ahol egy magyar nagymama készítette az ételeket. A feladatunk a magyar ételek megismertetése volt a koreai nézőkkel. Koreában nanotechnológián alapuló, bioorganikus kozmetikai termékeket fejlesztettem és forgalmaztam. A másik saját márkámból több mint 4 millió terméket adtam el világszerte. Ezután felgyorsultak az események az életemben: 2020-ban elváltam, hazaköltöztem, és a Covid alatt meghaltak a szüleim. Ha visszanézek az életemre, a világ számos pontján jártam, és azt kell mondanom, a Teremtő a sok nehézség ellenére mindig ott volt mellettem. Örülök, hogy hazatértem, mert éltem Ázsiában, Amerikában, de nekem a legszebb Tatabánya, ahol születtem. Bakancslistámon azért még Bhután és Nepál is rajta van, amelyet kedvesemmel szeretnék egyszer bejárni.”

A dél-koreai tévé sztárjaként (Fotó: Archív)

Az igazi ok

Az álommelóba is azért jelentkezett, hogy tovább tágítsa a komfortzónáját. „Tudtam, hogy ez a műsor olyan lesz, mintha egy medve barlangjába mennék szotyizni, de örülök, hogy kipróbáltam magam ebben is. Hogy milyen kép alakult ki rólam a nézőkben? Remélem, átjön, hogy ki vagyok valójában.”

Kiemelt képek: RTL/Sajtóklub, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!