Napi friss

Csákányi Eszter Molnár Áronnak: „Nem miattam kerültél ki a darabból”

A színész-aktivista kamerák előtt kérdezett rá egy számára fájó témára a színésznőnél.

Közös asztalhoz ült Csákányi Eszter és Molnár Áron az Örkény Színház és a WMN közös, Nyílt lapokkal című műsorában. Meglepő módon nem maradt el a szennyes kiteregetése sem. A műsor koncepciója szerint a kérdésekkel először a forgatáskor szembesülnek a résztvevők, így nem számolhattak azzal, hogy igen régi történetek is előkerülhetnek. Csákányi Esztertől azt kérdezte Molnár Áron: visszaélt-e valaha a hatalmával, használta-e azt az évek során? „Nekem nincs hatalmam. Ez egy hülyeség” – válaszolta Csákányi Eszter. Ám Molnár Áron hitetlenkedve fogadta a színésznő kijelentését, és nem engedte el a történetet.

Felelevenített ugyanis egy nagyon régi történetet, amikor még egyetemistaként egy duettet játszottak a színésznővel, majd Áron egyszer csak kikerült az előadásból. „Szerintem a főszerep az egy hatalom, és te odajöttél hozzám, és azt mondtad: ’Te itt most ne improvizálj!’ Te ezt nem érezted a hatalmaddal való visszaélésnek?” – feszegette a témát Molnár Áron. Csákányi Eszter szerint nem miatta távolították el a darabból fiatal kollégáját. „Én ott nem Csákányi Eszterként mentem oda hozzád, még akkor sem, ha azt hiszed. Ez egy szerep volt, ebbe én nem szóltam bele” – hangsúlyozta a színésznő, aki emlékezett a történetre, de az okokra pontosan nem.

A színésznő úgy látja, ez egy szakmai ügy volt, ami akkor abban a helyzetben nem mehetett úgy tovább. A műsor nézői ugyanakkor úgy gondolták, alattomos lépés volt Áronnak felhozni egy ilyen ügyet, már csak abból kifolyólag is, hogy négyszemközt kellett volna rendeznie a dolgot. Sokan úgy reagáltak, Áron egy „frusztrált, sértett kisfiú, azonnal tüzel úgy, hogy csak ő képzeli a háborút.” Mások éppenhogy megvédték, miszerint a műsornak is ez a koncepciója: nyílt lapokkal kezelni a konfliktusokat. Sőt üdvözítették Áront, miszerint „a hatalmi pozíciókhoz kapcsolódó felelősségvállalás kérdéseit, az önreflexióra való képesség fontosságát vagy a személyeskedésektől mentes visszajelzési kultúra kialakításának szempontjait” hozta be a műsorba, amiért folyamatosan kiáll.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!