Napi friss

Simon Kornél – Szívesen találkozna Benedict Cumberbatch-csel

A színész adja hangját brit kollégájának, akit nemcsak szakmailag, de emberileg is nagyra tart.

Bemutatta a budapesti Madame Tussauds legújabb „vendégét”, aki nem más, mint a Sherlock Holmes és Doctor Strange szerepét alakító brit színész, Benedict Cumberbatch. A rendezvény díszvendége Simon Kornél volt, aki a szinkronhangja külföldi kollégájának. Kornél elárulta, a szinkronizálás ugyan nem mindig öröm, de Cumberbatch szerepeit mind nagyon élvezi. A legelső alkalom különösen emlékezetes volt számára, ugyanis egy rovar megcsípte a lábát, így nem tudott állni, ezért egy bárszéken ülve kellett szinkronizálnia. Mindezt ráadásul a legnagyobb kánikulában, ugyanis a légkondi is pont akkor romlott el a stúdióban. „Cumberbatch tavaly egyszer itt forgatott nálunk, kicsit jobban kellett volna nyomnom a pedált, hogy találkozzunk. Sajnos nem jött össze, de nagyszerű lenne, mert nemcsak színésznek, de embernek is fantasztikusnak tartom” – meséli a színész a story.hu-nak.

Simon Kornél szívesen szinkronizálja Benedict Cumberbatch-et (Fotó: Madame Tussauds)

Simon Kornél Benedict Cumberbatch-hez hasonlóan nem tartja magát sztáralkatnak, inkább zárkózott személyiség, sokszor szívesebben álldogálna egyedül valamelyik sarokban. Ugyanakkor ezer örömmel fogadná, ha róla is készítenének szobrot. Bár lenne benne némi félelem. Egyszer már vettek gipszmásolatot a fejéről, amit elég rosszul élt meg. „Klausztrofóbiás rohamot kaptam, tényleg azt hittem, hogy meg fogok halni – idézi fel. – Az egész fejedet befedik, csak az orrodnál marad két kis lyuk, hogy levegőt vegyél. Amikor a gipsz megkötött, és éreztem, hogy nincs kiút, akkor nagyon beparáztam, elkezdett verni a szívem, jött a pánik.”

Nem minden munka örömteli

Simon Kornél legrosszabb szinkronos élményei közül az egyik egy japán animesorozathoz köthető, amivel egyáltalán nem tudott azonosulni. „Minden másodperce kínszenvedés volt, rikoltozni kellett végig, és alapból is nagyon furcsán beszélnek.” A másik rossz élmény szintén egy animációs sorozat munkálatai során érte, amiben egy  harcos karakter hangja volt, akinek egyre kevesebb és semmitmondóbb szöveges szerepe volt, így inkább teher volt Kornél számára. „Egyre frusztrálóbbá vált, hogy minden hónapban úgy nyolc mondatra hívtak dolgozni a stúdióba, ami nagyjából nyolc percet vesz igénybe. Az oda-vissza utazással és a felvétellel mégis elment másfél óra. Közös öröm volt az utolsó sms, hogy véget ér a sorozat, és elköszönünk ettől a figurától” – mesélte nevetve Simon Kornél.

Kiemelt képek: Madame Tussauds

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!