Napi friss

Válik Mészáros Árpád Zsolt

Az Operettszínház sztárja fájdalmas búcsút vett.

Cikkünk címe nem túlzás, Mészáros Árpád Zsolt maga indította azzal a hivatalos Facebook-oldalán található bejegyzését, hogy: „Elválunk”. A színész 23 év után ugyanis távozik az Operettszínházból. „Isten veletek. Megannyi gyönyörű élmény ér véget a velem beharangozott Jekyll és Hyde-dal – aminek csak a promóciójára használtak…” – írja keserűen MÁZS, aki hozzátette, korábban már figyelmeztették, hogy nincs helye a színházban. A színész nehéz szívvel hozta meg a döntését, hogy távozik a teátrumból. „Köszönöm a sok élményt, sikert, a sok munkatárs és barát segítséget még a legnehezebb napokban is. A jelenlegi vezetőség sokszor (néha már-már megalázva személyem) úgy éreztette, hogy nem az én művészetemre, élethez való hozzáállásomra, a fiatalok megannyi biztatására, tanítására, felkarolására van már szükség itt…”

MÁZS azzal folytatta: „Nagy generációnak elnevezett társaságba csöppentem, ahol igyekezetünkkel és minden tehetségünkkel próbáltuk méltó módon folytatni mindazt, amit a nagy elődök az ország elsőszámú zenés színházáért tettek. Amitől Operett lett az Operett. Hitünk szerint továbbépítettük ezt a fantasztikus érték-épületet, amelyet ezek a nagyszerű művészek útravalóul ránk hagyományoztak. Fájdalmas látni, hogy tégláról téglára rombolják le üldözési mániás, nem biztosan hozzáértő emberek, akik csak… na mindegy, tudjuk sajnos… Ehhez nekem már nem lehet közöm… 23 éve beköltöztem a Büfé egyik sarkába, és most eltűnik a szék, eltűnnek a sikereket, emlékeket igazoló relikviák… Fura és fájdalmas, de most már nekem is mennem kell innen… magammal viszem emlékeim, szeretett alkotótársaim szavait, közös sikereink, bukásaink, az ösztönző nézők – több millió néző – szeretetét, rajongók figyelmét biztatását, családi és személyes tragédiáim helyszínét… Sok sikert Operett… Színház…! Remélem még találkozunk! Én nyitott leszek a felkérésnek, mert hiszem, az igazi tüzeket újra lehet éleszteni, ha igaz és őszintén hiszünk benne, egymásban.”

Mészáros Árpád Zsolt sokadik művész idén, aki távozik az Operettszínházból. Sándor Pétert kirúgta a teátrum, ahogy Maklári László karmestert is elküldték. Kerényi Miklós Máté önszántából távozik a színházból.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!