Napi friss

Több lábon áll a TV2-s Kincsvadász – Spanyolországban apartmanokat ad ki, de még pálinkafőzdéje is van

Fejes Tamás a TV2 kereskedőshow-jában, a Kincsvadászokban vállalt szereplést, ennek kapcsán pedig több érdekességet is elárult az életéről.

A zenész többek között arra is választ ad, miként barátkozott össze a nagy dumás rádióssal, Bochkor Gáborral, miért nem láthattuk eddig a képernyőn, és az is kiderül, milyen a viszonya a pénzzel. Bár a civil élete tabu, a közösségi oldalán olykor betekintést enged a hétköznapjaiba. Legtöbbször zenésztársaival, a Tankcsapda tagjaival láthatjuk őt, ám időnként felbukkan egy másik ismerős arc is a fotóin. Bochkor­ Gáborral több mint tíz éve ismerkedtek meg, és azóta elválaszthatatlan barátok. „Felhívott, hogy venne tőlem egy basszusgitárt, mert azt hallotta, hogy én bármit be tudok szerezni. Így indult a barátságunk! – emlékszik vissza Fejes Tamás. – Bár ennél jobban nem is különbözhetnénk, mégis nagyon erősen kötődünk egymáshoz. Olyanok vagyunk, mint a Minden lében két kanál című sorozatban Roger Moore és Tony Curtis: Gábor az angol úr, én meg az olasz proli – mondja nevetve. – Teljesen más az utunk, a stílusunk, mégis mindenben kitartunk egymás mellett. Gábor rendkívül intelligens ember hatalmas lexikális tudással, aki bármilyen témához hozzá tud szólni. Én ennél sokkal egyszerűbb vagyok. Ahhoz értek, amikre a tapasztalataim útján szert tettem. Gábornak biztos, hogy nagyon sok ismerőse csodálkozik azon, miért barátkozik velem, de hát ő tudja! Mindenesetre azért remélem, nem vagyok neki kínos!”

„Olyanok vagyunk, mint Roger Moore és Tony Curtis: Gábor az angol úr, én meg az olasz proli!” (Fotó: Archív)

„Tele van a tévé értéktelen celebekkel”

Abban biztosak lehetünk, hogy Bochkor számára cseppet sem kínos a barátja, ellenben Tamás sokszor szégyelli magát egyesek tévébeli szereplése miatt. Ez az oka annak is, hogy az elmúlt 25 évben nem vállalt egyetlen felkérést sem. „Az egész zenekar kerüli a felhajtást. Eddig mindig azonnal kategorikusan nemet mondtunk a különböző műsorok felkéréseire, mert tele van a tévé értéktelen celebekkel, és mi nem akarunk egy polcra kerülni velük– magyarázza a rockzenész, aki végül hosszas gondolkozás után mégis rábólintott a TV2 megkeresésére, és nemrég kereskedőként debütált a csatorna Kincsvadászok című műsorában. – Először is kezdjük azzal, hogy Tilla hívott fel személyesen. Másrészt alkalmasnak éreztem magam a feladatra, lévén, hogy már a zenélés előtt is kereskedéssel foglalkoztam, és mai napig több vállalkozásban vagyok érdekelt. Hangszerboltom van, szórakozóhelyet üzemeltetek, csárdában vagyok résztulajdonos, pálinkafőzdém van, apartmanházakat adok ki Spanyolországban. Mindezek mellett pedig szenvedélyesen gyűjtöm a veterán autókat, motorokat, órákat és festményeket.”

„A bankok nem álltak szóba velem”

Az ötvenéves dobos kereskedői vénája már egészen fiatalon megmutatkozott. „Soha nem volt mecénásom, sem hátszelem. A nulláról építettem fel az életem. Eleinte uzsorakamatra vettem fel kölcsönt, mert a bankok nem álltak szóba velem, majd amikor már szert tettem némi tőkére különböző dolgokba invesztáltam – árulja el Tamás. – Komoly üzletembernek nem mondanám magam, már csak azért sem, mert elsősorban mindig szerelemprojektekben gondolkozom. Ha tehetem, olyan üzletekbe szállok be, amik megtetszenek, érdekelnek és örömömet lelem bennük. Nem a haszonszerzés az elsődleges célom, de nem leszek álszent. Nyilván szeretek jól járni, és frusztrál, ha bukom egy nagyot, arra viszont mindig is figyeltem, hogy ne szórjam a pénzt, mint bolond a lisztet. Ettől függetlenül sosem fukarkodtam, mindig is szerettem kockáztatni!”

Tilla kereste meg a felkéréssel (Fotó: Archív)

Újra foglalt a szíve

A kétgyerekes édesapa magánéletéről csupán annyit tudni, hogy két évvel ezelőtt vált el második feleségétől, és azóta újra párra talált. „Szeretném, ha a zenénk miatt ismernének az emberek. Persze nem arról van szó, hogy szégyellném a magánéletemet, sőt. Marha büszke vagyok mindkét gyerekemre, csak szerintem ez nem tartozik az emberekre.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!