Napi friss

Számla nélkül kereskednek a TV2 kincsvadászai? Utánajártunk!

Hétköznapi emberek nem hétköznapi tárgyaikkal próbálnak szerencsét a meggazdagodás reményében a TV2 új, Kincsvadászok című műsorában. 

A műsor házigazdája, Tilla többször is hangoztatta, hogy a műtárgyszakértők a saját pénzükön vásárolnak. Sőt a nézők láthatják is, ahogy saját pénztárcájukból kifizetik az összeget. A nézőkben azonban rögtön felmerült a kérdés, hogy erről a tranzakcióról nem kellene szerződést kötni, számlát adni? A kommentelők kíváncsiságát kielégítve, a story.hu megkérdezte a TV2 sajtóosztályát, akiktől a következő választ kaptuk: „A licitálók saját pénzükkel tesznek ajánlatot és vásárolnak, ahogy azt a nézők is láthatják a Kincsvadászok epizódjaiban. A számukra érdekes tárgyakat vagy üzleti célra, vagy magánemberként vásárolják meg, és a stúdióból már az aznapi szerzeményeikkel mennek haza. Természetesen minden jogszerű, a felvétel szüneteiben zajlott le az ehhez szükséges papírmunka az eladók és a kereskedők között.”

A nézettségi listán előkelő helyet foglaló műsorba a lelkes jelentkezők olyan régiségekkel érkeznek az ország minden tájáról, amikről nem tudják, mennyit is érnek valójában. A műsor régiségszakértői és műtárgykereskedői pedig eldöntik, mennyit adnak értük, ha adnak érte egyáltalán bármit. A műsorban már rengeteg izgalmas tárgyat láthattunk, volt, aki családi ereklyével nyűgözte le a kincsvadászokat, de olyan is akadt, akinek nagy becsben tartott tárgyát nem igazán tudták értékelni még a sokat látott szakértők sem.

Kiemelt kép: TV2

Címkék:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!