Napi friss

Károly király egy görög ortodox szerzeteshez fordult a rákja miatt

Az uralkodó nem hajlandó lemondani a spirituális gyógymódokról.
III. Károly király

Ahogy azt korábban a story.hu-n megírtuk, III. Károly király nem dönthet egyedül arról, hogy milyen módszerrel szeretne gyógyulni. A gyógykezelésével kapcsolatban az udvarnak egyeztetnie kell a kormánnyal, illetve arról csak velük együttműködve, az ő beleegyezésükkel lehet döntést hozni. Azt már régóta tudni lehet, hogy Károly király a homeopátia híve és a hitben gyökerező gyógyulást, illetve a gyógynövények használatát preferálja. Az uralkodó daganatos betegségének kezelését konkrétan a kormány által kijelölt bizottság felügyeli, ez viszont egyáltalán nem azt jelenti, hogy megtiltották a királynak, hogy igénybe vegye azokat a módszereket, melyekben hisz. Kiegészítő kezelésként természetesen beiktathatja az aromaterápiát, akupunktúrát és a masszázsterápiát, melyekkel enyhíthetik a hagyományos eljárások mellékhatásait, illetve javíthatják az életminőségét.

Mivel az uralkodó hisz a spirituális úton történő gyógyulásban, felkereste régi barátját, Ephraim archimandritát, akivel 25 éves barátságot ápol. Károly Diana hercegné 1997-ben bekövetkezett halála után került közelebbi kapcsolatba a görög ortodox szerzetessel, és most, rákdiagnózisát követően újra a 67 éves férfihoz fordult tanácsért. A szerzeteshez közel álló forrás a The Sun című brit bulvárlapnak számolt be arról, hogyan küzdenek együtt, a spiritualitás erejével Károly király egészségéért.

Ephraim archimandrita és Károly régóta barátok (Fotó: Profimedia)

A 75 éves Károly olyan jó kapcsolatot ápol a pappal, hogy saját szállása van a görög félszigeten, az Athosz-hegyen, Vatopediben, ahol Ephraim él. A rákdiagnózis óta állítólag többször is járt az Athosz-hegyen, és meglátogatta az apát 10. századi kolostorát is a helyszínen. „Károlynak spirituális kifinomultsága, spirituális lelke van… Igen, a diagnózis óta kapcsolatban van vele, és hiszem, hogy túl fog lépni a betegségen. Nincsenek zavaró tényezők a hegyen, így tud meditálni, imádkozni és olyan ősi rituálékat követni, mint például a hajnali 4 órás kelés, vagy a liturgia követése, amit abszolút imád” – mondta a közeli forrás a The Sunnak.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!