Napi friss

Újra lesz Megasztár! Novák Péter és Pély Barna elárulták, mit szólnak a nagy visszatéréshez

Mindketten a TV2 tehetségkutatójának aranykorában ültek a zsűriben. Most azt is elárulták, vállalkoznának-e a feladatra, hogy ismét zenei karrierről álmodó amatőr énekesek útját egyengessék.

Talán az idei év legváratlanabb tévés bejelentését szolgáltatta Tilla a minap, ugyanis kiderült, idén ősszel új évaddal jelentkezik a TV2 egyik legsikeresebb tehetségkutatója, a hat évadot megért Megasztár. Az idei szériában rekordösszegű nyeremény, 40 millió forint és egy Las Vegas-i lemezfelvétel hullhat a győztes ölébe. Arról nem is beszélve, hogy olyan ismert és népszerű előadók nyomdokaiba léphet majd a nyertes mint Tóth Vera, Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Tolvai Reni és Radics Gigi. De nem csak a versenyzők tettek szert országos ismertségre, a zsűritagok is óriási népszerűségnek örvendtek. Főleg az első három évad ítészei, Soma, Presser Gábor, Bakács Tibor, Pély Barna, Pierrot, akit aztán a tehetségkutató harmadik évadában Novák Péter váltott.

A zsűriértékelések során elejtett félmondatok vagy olykor igen kemény kritikák napokig szolgáltattak beszédtémát a nézők számára. Így emlékszik vissza Pély Barna is, aki három évadon keresztül erősítette a Megasztár zsűrijét. A zenész szerint jó ötlet visszahozni a tehetségkutatót 12 év pihenő után. „A Megasztár húsz évvel ezelőtt egy olyan műsor volt, ami műfajában egyedülállóvá tette a magyar kereskedelmi televíziózás történetében. Együtt drukkoltak családok a kedvenc énekeseiknek, és hétről hétre összegyűltek emiatt a tévéképernyő előtt – kezdi a story.hu-nak Pély Barna, aki megannyi életre szóló élményt köszönhet a műsornak. – Amikor Molnár Ferenc Caramelt először hallottam énekelni a saját dalát a cappella. Nem tudtam, de biztosan éreztem, hogy ő fog nyerni a második szériában” – vallja be utólag.

Ő volt az egyik legszigorúbb zsűritag (Fotó: Rákosi Péter/fotocentral.hu)

Két évtized távlatában úgy látja, olykor néhány énekessel talán túl szigorú volt, ma már talán finomabban fogalmazna. „Most már kevésbé lennék egy-két versenyzővel kemény, és sokkal érthetőbben fogalmaznám meg a gondolataim, de ugyanaz lenne a lényege az üzenetemnek, mint akkoriban.” És mi lenne, ha ismét felkérnék a zsűrizésre? Azt mondja, nem sokat gondolkodna a válaszon. „A Megasztár meghatározó része volt az életemnek, úgyhogy nagy valószínűséggel visszaülnék abba a székbe, ha felkérnének, és talán újra elhangozna számból a mondat, hogy: ’Ez nem jött át’” – teszi hozzá nevetve Pély Barna. Novák Péter is a műsor közösségépítő erejét emeli ki először. „A Megasztár a legnagyobb hatású tehetségkutató Magyarországon. Egyedülállóan tudta formálni a közízlést. Nagyon büszke vagyok a versenyzőkre, és arra a színes zenei palettára, amit hétről hétre összeállítottunk. És arra, hogy ezt értékelték a nézők – idézi fel Novák Péter. Számára Rúzsa Magdi megjelenése volt az egyik legemlékezetesebb pillanat. – Miután elénekelte a dalát, kiment, a zsűritársaimmal pedig némán meredtünk egymásra. Mindannyian éreztük, hogy vége a versenynek, pedig még el sem kezdődött.”

„Padtársak” voltak a zsűriasztalnál (Fotó: Csibi Szilvia/fotocentral.hu)

Azt mondja, a Megasztár az ő életét is megváltoztatta. „Sokakkal a mai napig jóban vagyok, Presser Gáborral például a tavalyi nagykoncertjén is együtt dolgoztam. Barnával is voltak közös projektjeink. A versenyzők pályájának alakulását is követem. Nagyon büszke vagyok  például Puskás Petire, aki a műsor alatt titkos kedvencem volt, mert a fiatal kori önmagamra emlékeztetett. De Bochkor Bíborka is megállta a helyét, hiszem zenekarával a Magashegyi Undergrounddal kifejezetten sikeres.” Az egykori ítész azt már kizártnak tartja, hogy idén felkérést kapjon a műsorra való zsűrizésre, amit – szavaiból ítélve – egyáltalán nem bán. „Az elmúlt évtizedekben teljesen megváltozott a tehetségkutatók világa. Kevésbé a zene és az énekes, sokkal inkább a zsűri került középpontba, ez pedig az én ízlésemmel nem igazán találkozik. Ezért sem vállaltam a szerepet a későbbi évadban, mert az én elképzelésem és a csatorna akkori vezetésének tervei teljesen más irányba mutattak. Én például nem vagyok jelen a közösségi médiában, ez már önmagában kizáró ok lenne” – mutatott rá Novák Péter.

Kiemelt kép: Archív, Dömötör Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!