Napi friss

Kovács Patríciát a pszichológusa szembesítette azzal, mit tett az édesanyja

A színésznő bevallotta, korábban nem volt kibékülve édesanyja nevelési elveivel, ma már másként vélekedik.

Kovács Patrícia gyakran beszél arról, hogy gyermekkora nem volt éppen zökkenőmentes édesapja szenvedélybetegsége miatt, de most az is kiderült, édesanyja sem bánt vele kesztyűs kézzel. „Gyerekként nekem ebből volt problémám, hogy az én anyukám miért nem reklámoz vagy nyom előre, mint más szülőknél láttam. Például ha megdicsértek, hogy szépen mondok verset, vagy helyes kislány vagyok, ő rögtön hozzátette, hogy csálék a fogaim. Mindig a földön próbált tartani, és éreztetni, hogy a nagy egésznek csak egy része vagyok. Ilyen értelemben nagyon keményen tartott” – meséli az Instyle-nak.

Ezek a sérelmek felnőttként előkerültek a terápia alkalmával. „Egyszer a pszichológusom azt mondta nekem, hogy mindazok a dolgok, amelyek miatt most itt ülsz, és azt érzed, hogy gyerekként nagyobb szükséged lett volna egy babusgatós édesanyára, aki folyton dicsér, azoknak a dolgoknak felnőttként az összes közösségem, barátom, párkapcsolatom a pozitív hozadékait élvezi. Mindaz, amiért ma hasznos és szerethető tudok lenni, az azért van, mert az anyukám ennyire a földön tartott” – mutatott rá a színésznő.

Ennek ellenére 10 éves kislánynál homlokegyenest más módszereket követ. „Megpróbáltam olyan anyukája lenni a kislányomnak, amilyen mintát én láttam, de az én gyermekem teljesen más, mint amilyen én voltam. Nem is tudnám átnyomni rajta azokat a nevelési elveket, amelyekkel én felnőttem. Azt kell mondjam, hogy az anyukámra nagyon büszke vagyok, amiért nagymamaként elfogadta ezt a másik rendszert, mert neki komolyan változtatnia kellett. Egészen másik nagymama, mint amilyen anyuka volt.”

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!