Napi friss

Esztergályos Cecília és férje közös szerelmi fészke olyan, mint egy mesebeli kastély – fotókkal

A Kossuth-díjas színésznő a főváros zajától távol, egy Pest vármegyei településen találta meg álmai otthonát.

Esztergályos Cecília negyven éve él együtt a férjével, ezalatt több helyen, több lakásban és több házban laktak, de ahol most vannak, az minden csodát felülmúl. A házaspár solymári otthona olyan, mint egy mesebeli kastély. Egy csendes zsákutca utolsó, 300 négyzetméteres háza, melyet körülölel az erdő. A kertjükben rendszeres vendégek az erdő lakói, őzek, nyuszik, mókusok, madarak, de olykor még a rókák is. Mivel ­Fonyó Péter, bár zenészként lett ismert, eredetileg építész, így a ház a saját elképzelése és a híres építész, Makovecz Imre terve alapján készült. Rekordidő alatt, hét és fél hónap alatt épült fel.

A tervezésnél egy szempontot vettek figyelembe, hogy a házban minden szimmetrikus legyen. Mindkettő­jüknek legyen hálószobája, fürdőszobája, dolgozója. A nappali közös, de ha a tervet félbehajtanák, a két oldal pontosan fedné egymást.

Néha úgy megfeledkezik magáról a kerámiaműhelyében, hogy még ebédelni is elfelejt felmenni a konyhába.

A nappalijuk a bőrgarnitúrával, a csodálatos sötétítő­függönnyel olyan, mint egy színpadi díszlet. A falat a színésznő festményei díszítik.

40 éve együtt a férjével, Péterrel

Lassan negyedszázados hobbi

Amikor vége lett a Família Kft. televíziós sorozatnak immár 23 éve, hirtelen sok szabadideje lett, a művésznő ekkor kezdett kerámiázni és festeni.

Kiemelt kép és fotók: Olajos Piroska/fotocentral.hu 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!