Napi friss

A …a szomszéd tehene főszereplője, Csizmadia Gergely: „A kislányom többször is a fejemre olvasta, hogy miért vagyok olyan sokat távol”

Hol az RTL új napi sorozatában kell bizonyítania, hol férjként és apaként otthon helytállnia.

Nyolc éve már, hogy Csizmadia Gergely és maszkmesterként dolgozó felesége, Rausch Bernadett egybekeltek, majd két évvel később a kislányuk is megszületett. A család idilli életéről ritkán hallani, igaz, az elmúlt fél évük nem is telt olyan nyugalmasan, mint az eddigiek.

Tilos a napozás

A januárban debütáló telenovella főszereplőjét komoly kihívás elé állította az RTL. A …a szomszéd tehene című sorozat Laciját alakító színész majd fél éven keresztül közel háromszáz színésszel több száz helyszínen forgatta a sorozatot. „Öt hónapig, minden hétköznap napi tizenkét órában dolgoztam, ami rendkívül megterhelő volt, ugyanakkor nagyon élveztem a feladatot – kezdi Csizmadia Gergely. – Mindennap a forgatási helyszín, azaz Telki és Budapest között ingáztam, hogy legalább az estéket a családommal tölthessem. Igaz, a feleségem, Betti talán még örült is, hogy nem lát annyit, hisz mégiscsak nyolc éve vagyunk házasok – mondja nevetve a színész. – Komolyra fordítva a szót, természetesen az egész család türelmét és kitartását próbára tette ez az időszak. Bár a nézők ebből mit sem látnak, de a forgatásokon túl számos feladattal vagy éppen lemondással járt a szereplés. Például egész nyáron az árnyékban kellett meghúzódnom, ugyanis a szerződésembe bele volt foglalva, hogy tilos napon tartózkodnom. A bőrszínem korrigálása komoly pluszmunkát jelentett volna a sminkeseknek, ezért egész nyáron ötvenfaktoros krémmel bekenve, hatalmas kalappal a fejemen ültem a sarokban vagy éppen egy fa tövében.”

Gergő a sorozat főszereplőjét, Lacit alakítja (Fotó: Archív)

Gyermeki számonkérés

Gergő hatéves kislányát is megviselte, hogy kevesebbet látja az édesapját. „Nagyon sajnálom, hogy jóformán fél évig nem tudtam Dalmával minőségi időt eltölteni. Olyan fáradt voltam, mire hazaértem, hogy gyakorlatilag a kanapén elaludtam. Egyébként a kislányom korántsem volt olyan megértő velem, mint a feleségem. Nagyon apás korszakát éli, és többször is a fejemre olvasta, hogy miért vagyok olyan sokat távol. Ráadásul pont tavaly szep­temberben kezdte az iskolát, úgyhogy a sulikezdésről is lemaradtam. Mire befejeztem a forgatást, Dalma már tudta a fél ábécét. Ebben a korban egyébként is rengeteget számít az a fél év kimaradás. Olyan ritkán láttam, hogy szó szerint egyszer csak azt vettem észre, hogy megnőtt és magasabb lett a gyerekem. Ez azért sok mindent elárul…”

Feleségével és kislányával (Fotó: Archív)

Szívesen vezetne műsort

A 48 éves színésszel azonban nem csak a tévé képernyőjén és a színházban találkozhatunk. Akár egy esküvőn is összefuthatunk vele, ugyanis tíz éve már, hogy ceremóniamesterkedésre adta a fejét. „Volt több nagyon erős évem, amikor rengeteg esküvőre voltam hivatalos, az utóbbi években azonban ritkábban, de nagyon szívesen vállalok ilyen jellegű felkéréseket. Most elsősorban a színházi munkáimra koncentrálok, de természetesen nem baj, ha az embernek van egy másik útja is a hivatása mellett. Színészként valaki filmet, sorozatot forgat a színház mellett, de akad, aki tévézik, rádiózik vagy éppen műsort vezet. Hozzáteszem, utóbbi egyébként engem is kifejezetten érdekel, úgyhogy még az is lehet, hogy ha lehetőségem nyílik rá, akkor műsorvezetőként is kipróbálom magam.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!