Napi friss

Bagdy Emőke talpig feketében lépett a közönség elé: „Akármi történik, mondjunk igent az életre”

A klinikai szakpszichológus hónapokkal ezelőtt megölt fiát gyászolja, előadásaiban mégis képes a pozitív életszemlélet fontosságát hangsúlyozni.

Igazán nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot Bagdy Emőke, akinek bár minden oka meglenne, hogy kerülje a nyilvánosságot, mégis előadásokat tart. Természetesen gyászát nem leplezi, a napokban Kiskőrösön talpig feketében lépett a közönség elé. Előadásának témája az volt, hogyan maradjunk talpon a nehéz időkben. „Nehéz időben talpon maradni arról szól, hogy meg kell küzdenünk a ránk telepedő súlyokkal, ami az ezredfordulóval beköltöztek az életünkbe, és lerombolták az életminőségünket – magyarázta a helyi tévé stábjának. Mint mondta, háborús fenyegetettségben, háborús tűzfészkek közelében élünk, miközben nincs meg a biztonságérzetünk, ennek következtében krónikus stressz alakul ki. – Bármikor bármi bekövetkezhet, de nekünk erővel kell képviselni azt, hogy kaptunk egy értéket, egy kincset: az életet. Akármi történik, mondjunk igent azt életre! Magunknak, szeretteinknek adjuk, ami tőlünk telhető, hogy őt a szeretetben, biztonságban tudjuk helyezni. Mert a szeretet biztonságadó, és a gyerekeinknek is mérhetetlen szüksége van rá” – fogalmazott a pszichológus, aki magánéletében is nehéz időszakon megy át, miután tavaly az Egyesült Államokban hét késszúrással megölték a fiát.

Bagdy Emőke nemrég a Tényekben arról beszélt, hatalmas csapásként élte meg a fia halálát. Császár Zsoltot, mint ismeretes, az Egyesült Államokban gyilkolták meg. „Elvették azt, aki a húsom, vérem, sejtemből van, magzatom” – fogalmazott a pszichológus, aki semmihez sem fogható fájdalomnak nevezte a történteket. Lélekszorongatónak nevezte a helyzetet, hogy miközben ő maga gyászolt, lánya, Noémi szenvedésével is szembesült, így aztán azon igyekezett, hogy őt segítse megnyugváshoz jutni.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!