Napi friss

Hat késszúrással végeztek Bagdy Emőke fiával Amerikában

Császár Zsolt halálával kapcsolatban egyelőre ellentmondásos információk jelennek meg.

Borzalmas gyilkosság áldozata lett Bagdy Emőke fia, Császár Zsolt az Egyesült Államokban, Phoenixben – adta hírül elsőként a Blikk. Egyelőre egészen ellentmondásos információk jelennek meg a tragédiával kapcsolatban. Az amerikai portálok a 18 éves gyilkos, Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomására hivatkozva számolnak be a történtekről. E szerint múlt szombaton a gyilkos kapott egy telefont a nővérétől, hogy engedje be a magyar barátját a lakásába, míg ő távol van. Miután Császár Zsolt megérkezett, lezuhanyzott, ezután a 18 éves férfi megkérte, vigye ki a dolgait a fürdőszobából. A gyilkos vallomása szerint ezután összeszólalkoztak, lökdösődni kezdtek a konyhában, majd Jackson kést rántott, és háromszor megszúrta Bagdy Emőke fiát. Ezután tovább dulakodtak, a gyilkos még háromszor lesújtott. Császár Zsolt ezt követően életét vesztette.  A gyilkos először a nővérét hívta, majd a 911-et, hogy segítséget kérjen. Jackson a rendőrségnek azt állította: fenyegetve érezte magát, ezért támadt a magyar férfira. A 18 éves férfit letartóztatták, hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossággal vádolják.

A Blikknek megszólalt Bagdy Emőke is. „Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra.” A professzor asszony állítja, nem igaz, amit az amerikai portálok állítanak. „A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es, jóságos kis ember.” Bagdy Emőke mindezt lánya, dr. Császár-Nagy Noémi – aki a meggyilkolt férfi ikertestvére – beszámolójára alapozva mondta a lapnak. Lánya jelenleg kint van Amerikában, hozzátartozóként első kézből értesül a nyomozás részleteiről, valamint megismerheti a tanúvallomásokat, a boncolási jegyzőkönyvet, a videófelvételeket.

A Blikknek nyilatkozott Noémi is a nap folyamán. Ő azt mondta, a gyilkos többszörösen visszaeső, próbaidőre kiengedett férfi, aki egész életét intézetekben töltötte. Édesanyjához hasonlóan azt állítja: Jackson és társai nyereségvágyból, előre kitervelten, aljas szándékból öltek. „Csak egy öreg autó és egy mobil megszerzése volt a céljuk – mondta. – Több elkövető volt, a bátyámat tőrbe csalták. Mindenkinek megvolt a maga dolga, mindenről van kamerafelvétel, dokumentumok, tanúk.”

Császár Zsolt jövő hónapban ünnepelte volna az 54. születésnapját. Las Vegasban élt, a tengerentúlon szerezte meg teológus diplomáját, de japán nyelvű alapképzést is végzett, az interneten fellelhető információk szerint üzletvezetőként dolgozott. Kedves, segítőkész embernek ismerték, életigenlő volt, szeretett olvasni és főzni. A gasztronómiába egész mélyen beleásta magát, minden fogás történetét jól ismerte.

Kiemelt kép: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!