Napi friss

A Cápák között 16 éves vállalkozójának beindult a szekere: „Még az osztályfőnököm is gratulált”

Nyikonyuk Balázs az RTL üzleti műsorának eddig legfiatalabb szereplője, a befektetőknek hála pedig már sorozatgyártásban és külföldre szállításban gondolkodik

A sokat látott befektetőket is alaposan meglepte a Cápák között múlt vasárnapi adásában a 16 éves vállalkozó, Nyikonyuk Balázs. Igazán eredeti ötlettel érkezett az üzleti műsorba, ugyanis olyan dobozokat tervezett, amelyekből az otthonában bárki saját kezűleg horgolhat magának egy kisállatot. „Sokáig pusztán hobbiként tekintettem a horgolásra, de apránként, ahogy egyre több időt szántam rá, formálódni kezdett bennem a kisvállalkozás gondolata. Mindig is tetszett, ha valaki a saját kezével valami olyat hoz létre, amellyel értéket képvisel” – fog bele Balázs a story.hu-nak.

A mindössze 16 éves fiú álmában sem gondolta volna, hogy a Cápák ennyire lelkesednek majd a Csipcsiripp Plüssmanufaktúráért. „A fő célom az volt, hogy kapcsolatokra tegyek szert. Nem hittem volna, hogy ennyi potenciált látnak majd egy kisvállalkozásban – teszi hozzá Balázs. – Nem tagadom, kicsit izgultam, de ez teljesen elmúlt, amint befejeztem a beszédem. A Cápák egyáltalán nem olyanok, mint a tévében tűnnek. Ott kissé ijesztőnek látszanak, de valójában nagyon kedvesek. Úgy éreztem magam, mintha a barátaimmal beszélgetnék.” A vasárnapi adás utáni reakciókra a legkevésbé sem számított. „A műsor után gyakorlatilag rögtön elkezdett csörögni a telefonom, záporoztak az üzenetek. Megsokszorozódott a követőim száma. Az osztálytársaim és az osztályfőnököm is gratuláltak. A legmeglepőbb pedig az,hogy szinte alig találkoztam negatív kommenttel. Igazából még mindig történtek a hatása alatt vagyok.”

A Csipcsiripp Plüssmanufaktúra egyelőre igazi családi vállalkozásként működik, de a tömeges megrendeléseknek köszönhetően és a befektetőktől kapott hárommillió forint birtokában hamarosan szükség lehet bővítésre is. Ezzel Balázs és családja is tisztában van. „Ez innentől kezdve nagyobb felelősséggel is jár, hangsúlyt kell fektetnünk az ügyfélszolgálatra is – mondja Balázs édesapja, Péter. – Eddig én segítettem Balázsnak a gyakorlati logisztikai ügyekben, Balázs bátyja, Gergő pedig az informatikai hátteret biztosította. Neki köszönhetően fog élesedni hétvégén a weboldal, sok munkája van benne. Balázs anyukája pedig a csapat összetartásáért felelt, koordinálta a doboz alkotóelemeinek összeállítását, egyben készítette azokat. Igazi négyszemélyes vállalkozásként működtünk” – teszi hozzá büszkén az édesapa. Balázsnak is nagy tervei vannak a jövőre. „Bízunk benne, hogy nemsokára a sorozatgyártás is el fog indulni, és akár a környező országokba is tudunk szállítani” – mondja lelkesen az ifjú vállalkozó.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!