Napi friss

Fel akar állni a tolószékből a házomlásban megsérült balerina

Orvosai csak tíz százalék esélyt adnak a teljes gyógyulására, az Operettszínház szerencsétlenül járt táncosa azonban nem törődik bele a sorsába.

Bizonyára sokan emlékeznek a másfél évvel ezelőtti Jókai utcai házomlásra, ahol a balerina Tóth Nikolett olyan súlyosan megsérült, hogy kerekesszékbe került. Niki másfél éve folyton rehabilitációra jár, ám nem a mindennapi gyógytorna a legnehezebb számára. „Világéletemben sportoltam, táncművész vagyok, így fizikálisan nem olyan megterelő számomra a dolog. Inkább mentálisan, lelkileg nehezebb ezt kezelni” – mondta a  Mokka riportjában.

Niki orvosai mindössze tíz százalék esélyt látnak arra, hogy a balettművész feláll a tolószékből, de ő továbbra is rendíthetetlenül küzd. „Egyébként a tanulmányaim alatt is lassabban fejlődtem a kortársaimhoz képest, több gyakorlást igényelt, hogy megfelelően el tudjak sajátítani egy-egy elemet vagy gyakorlatot… Balettművész is csak úgy lehet az ember, hogyha van elég türelme” – adott magyarázatot csodálatos kitartására, és elmondta, minden barátja, a családja és elsősorban az édesanyja a mindennapi támasza a küzdelmében.

Kiemelt kép: tv2play.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!