Esztergályos Cecília konyhájában nem maradhat étel, ami a kukában landolna. Rutinos háziasszonyként elárulta a tippjeit. Felvágottat például két ünnep között ritkábban fogyasztunk, a megmaradt mennyiség viszont isteni kiegészítője a színésznő tojássalátájának. „A majonézes tojássalátát nagyon kedvelem, a karácsonyi rántott hal és haltej mellé is szívesen tálalom, de az újévi malacsült mellé is készítek egy adagot belőle. Darált felvágottal, hagymával és házi majonézzel isteni. A receptet még a Mamámtól örököltem, aki mindig pontosan tudta, hogyan használja fel az alapanyagokat a hűtőből. De nem árt tudni, hogy mi az a mennyiség, amit elfogyasztunk. Ennél többet sosem készítek, kizárólag desszertből. Az ajtóm minden szerettem előtt nyitva áll, hozzánk hívás nélkül is bárki eljöhet, és az év végi időszakban biztos, hogy mindenki kap egy csésze kávét és egy szelet bejglit tőlem. Ez utóbbi, mivel nagyon sok töltelékkel készítem, előfordul, hogy megreped. De gyönyörűen megporcukrozom, így olyan kívánatos szeletekké tudom díszíteni, hogy már évek óta nem marad belőle kidobandó felesleg. Mert igenis a tálaláson sok múlik” – meséli.
Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu