Napi friss

Molnár Csilla él? – Hajmeresztő elmélet terjedt a haláláról

A napokban lett volna 55 éves az egykori szépségkirálynő .

Molnár Csilla fájdalmasan fiatalon ment el, 17 évesen halálos adag gyógyszert vett be. Kilenc hónappal azután, hogy 1985-ben az egész országot elkápáztatta a szépségével, így végül az ő fejére került a szépségkirálynőknek járó korona, önkezével vetett véget az életének. Annak ellenére, vagy éppen azért, mert búcsúlevelet hagyott hátra – abból egyébként úgy tűnt, tettét csak segélykiáltásnak szánta –, sokan nem hitték el, hogy meghalt. Számos elmélet is született nem csak arról, hogy él, de arról is, miért kellett meghalnia.

A halála körüli egyik leghajmeresztőbb legenda Csilla öccsétől eredt: a Blikknek nyilatkozva azt állította, nem hiszi, hogy a testvérét temették el Kaposváron, mert évekkel korábban találkozott valakivel, akit a nővérének vélt. Minderről akkoriban a Tolna megyei Pincehelyen élő dr. Tóth László polgármester is hasonlóan nyilatkozott a Story magazinnak, aki mélyen hitt abban, hogy a volt szépségkirálynő Paraguayban lakik.

A legújabb feltevés szerint megmenthették volna Molnár Csilla életét azzal, ha nem őt, hanem a kizárólagos reklámszerződéseket elutasító Kalmár Zitát választják, aki végül a hatodik helyezett lett, mert nem írt alá egy szerződést. A kultura.hu internetes oldal 2020-ban megjelent cikke alapján az eredményhirdetés botrányba is fulladt, mivel amíg a királynő tízezer forintos pénzdíjat, ajándékkosarat, emléklapot és háromnapos bécsi utazást nyert, addig Kalmár Zita – az egyetlen versenyző, aki nem írt alá a Magyar Médiával, a verseny hivatalos médiapartnerével „kötelező” szerződést – 100 000 forintos pénzdíjával és egyéves kaliforniai modellszerződésével jóval meghaladta Csilla nyereményét. Ernyey Béla színész pedig, aki szintén a zsűriben ült, ki is közvetítette őt a német Playboy magazinhoz. Az 1980-as Szépleányok című dokumentumfilmben a tragédia után a következőket nyilatkozta: „Hogy mi lett volna, ha…? Ez egy teoretikus vita. Hogy mi lett volna, ha az a lány nyeri meg a versenyt, aki tényleg a legszebb volt. Én szerintem Kalmár Zita messze el kellett volna, hogy vigye! Ez egy irtó érdekes dolog, ugyanis nekünk odasúgták, hogy az a lány nem lehet… Nézett rám Fodros (Fodros István, a Magyar Média akkori főszerkesztője – a szerk.), amikor én tíz pontot adtam. Kérdeztem is, hogy én most azért vagyok-e ott, azokat a dolgokat pontozzam, amik nektek előnyösek, vagy azért, hogy megválasszuk Magyarország szépét?” – mondta akkoriban a színész.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!