250 káposztát töltött idén karácsonykor is, de volt gyöngytyúkból húsleves, rántott és töltött húsok és az elmaradhatatlan, Bangó Margit-féle töltött tyúkbőr is ropogósra sütve, valamint a marinírozott hal, amit jó ecetesen, sok hagymával fogyasztanak. „Sokan vagyunk, így sosem tudjuk előre, hogy az asztalt húszan vagy harmincan üljük körbe. Ezért inkább többet készítek, mint hogy ne jusson senkinek. A dédunokámmal, Tinikémmel vásárolunk be. Évek óta együtt főzünk, lassan ő is csukott szemmel elkészíti a családi nagy kedvenceket, de egy olyan nagy családban, mint a miénk, a mennyiségekkel is jól kell tudni bánni. Máskülönben a kukában végzi az étel. Én azonban vallom, bűn bármit kidobni, a maradékot meg kell menteni. Ha mégis marad, egyszerű a titok, a vendégeskedés után dobozolok a családnak is. Így nekik sem kell másnap főzni, és ránk sem marad óriási mennyiség” – meséli Bangó Margit.
Kiemelt kép: Szabolcs László/fotocentral.hu