Napi friss

Miklósa Erika a The Voice után visszatért a köztévére

Sokan nem értették, miért vált meg egyáltalán az MTVA az operaénekesnőtől.

2023 júniusában bombaként robban a hír: 10 év után az MTVA megválik Miklósa Erikától, aki az RTL The Voice című tehetségkutatójában vállalt fontos szerepet. A köztévé a Blikk megkeresésére akkor az alábbi közleményt adta ki: „Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő, egyben a közmédia által alapított Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje a szerződése szerinti műsorvezetői feladatait maradéktalanul teljesítette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által készített produkciókban. Ezért a közmédia köszönetét fejezi ki a Művésznőnek eddigi munkáiért. Tekintettel arra, hogy Művésznő egy másik televíziós csatornánál vállalt műsorvezetői feladatot, ezért egyelőre közös produkciót nem tervezünk. Vendégként azonban természetesen a továbbiakban is örömmel látjuk műsorainkban.”

Úgy tűnik azonban, hogy a csatorna a The Voice befejeztével – amit egyébként Miklósa egyik versenyzője nyert – megenyhült. Ugyanis az operaénekesnő visszatérhet a képernyőre. A 2023-as Virtuózok V4+ évadot december 29-étől öt héten át sugározza a Duna TV péntek esténként. A Virtuózok V4+ január 12-ei magyar elődöntő adásában kiválasztotta a szakmai zsűri, ki az a három tehetséges magyar fiatal klasszikus zenész, aki a nemzetközi döntőbe jutott. A forgatás a Gödöllői Királyi Kastélyban zajlott, tíz csodálatos kis művészt ismerhettek meg a nézők. Az első Virtuózok-évadok hangulatát idéző elődöntő zsűrijében Batta András, Keller András, Miklósa Erika, Balázs János és Káel Norbert foglaltak helyet. A zsűri döntése szerint a három döntős: Abouzahra Mariam (15 éves – hegedű), Balogh Ádám (11 éves – zongora), valamint Lugosi Ali (24 éves – klarinét).

Boros Misi új szerepben

A közönség január 19-én és 26-án láthatja a komolyzenei tehetségkutató kétrészes nemzetközi döntőjét, amelyben tizenegy fiatal Virtuóz mutatja be tudását a világhírű tekintélyekből álló szakmai zsűri előtt. Idén a nemzetközi adásban, amelynek már a Zeneakadémia ad otthont, lesz magyar műsorvezető is, a lengyel Ida Nowakowska mellett szerepet kap Boros Misi is, aki Bátor Anna partnereként a backstage-ben beszélget majd a versenyzőkkel. A nemzetközi zsűritagok között Miklósa Erika és Keller András mellett ismét zsűrielnök lesz Maestro Plácido Domingo, a műsor legrégebbi, világhírű támogatója. Új zsűritagként bekerült Dimash Qudaibergen énekes, aki 2024. május 4-én koncertezik hazánkban, és visszatér a zsűribe Pablo Sáinz-Villegas gitárművész, valamint HAUSER csellista világsztár is.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!