Napi friss

Kovácsovics Fruzsina – Ő lesz a következő Halász Judit?

Volt idő, amikor egy évre visszavonult, hogy rátaláljon a saját útjára, amit végül megtalált. Jó lóra tett, és ha elég kitartó, nagy karrier vár rá, hiszen jól látszik: a népszerűséggel nincsen gondja.

Kovácsovics Fruzsinának úgy sikerült felszínen maradnia, ahogy csak keveseknek: botrányok vagy éppen szaftos magánéleti fordulatok nélkül. Azz RTL egyik tehetségkutatójából indult több mint tíz évvel ezelőtt, a felhajtásból azonban nem kért, és olyan utat keresett magának, ami jobban passzol hozzá. Úgy tűnik, az énekesnő jó döntést hozott, hiszen amellett, hogy hiteles tudott maradni, a rivaldafény sem kerüli el. Főleg az utóbbi időben! Előbb Istenes Bence YouTube-műsorának visszatérő vendége lett, ma pedig a Rádió 1 reggeli műsorában tették próbára az énekesnőt. De ki ő? Honnan indult? No és merre tart?

Három bátyja van

Fruzsi Budapesten született, de Maglódon cseperedett fel. Népes családból jön, négyen vannak testvérek, három bátyja van: Dávid szintén zenész, Bálint testnevelő-edzőnek tanult, Mátyás pedig kézilabdázó, olvasható a Wikipédián. Édesanyja énektanár volt, később pedig Fruzsi is óvodapedagógusnak tanult. Bár megtehette volna, hogy élvezi a mamahotelt, amint lehetett, saját lábra állt, és elköltözött otthonról. „Nagy családban nőttem fel, négyen vagyunk testvérek, ezért nehéz volt megszokni, hogy mindent egyedül kell csinálnom. Amikor beállított a villanyóra-leolvasó, fogalmam sem volt, hol a készülék. És becsöngettem a szomszédhoz, ha ki kellett nyitni a befőttes üveget, főzés közben pedig minden alkalommal telefonon segítséget kértem az édesanyámtól.”

A Csillag születik című műsorban (Fotó: Nagy Balázs/fotocentral.hu)

Egy év szünet

A Csillag születik című műsorban lett országosan ismert, de már előtte is énekelt, testvérével közös bandája is volt, amivel több helyen is felléptek. A tehetségkutató jelentette az áttörést, igaz, azt ő is furcsállta, hogy egyik pillanatban még rávetül a rivaldafény, és mindenki rá kíváncsi, a következő pillanatban pedig mindez megszűnik. Az ismertséggel járó felhajtásból azonban mégsem kért – holott amikor Istenes Bence barátnője volt, sokan kíváncsiak voltak rá. A műsor után lemezei jelentek meg, Fonogram-díjat is nyert, ő mégis idővel úgy döntött, hogy egy évre visszavonul, hogy kitalálja, miképp tudja összeegyeztetni a magánéletét a zenei terveivel.

Halász Judit babérjaira tör

Fruzsi végül úgy döntött, kitart a gyerekdalok mellett, így ma már gyerekek és – ahogy ő fogalmaz – gyereklelkű felnőttek előtt koncertezik. Ki tudja, talán ő lesz a következő Halász Judit, aki máig aktívan zenél a legkisebbeknek. „Nagyon szeretem Szalóki Ágit, bár a dalaink különbözőek, az enyémekben kevésbé domináns a magyar népzenei vonal. Régen persze én is hallgattam Halász Juditot is, de most már többnyire csak akkor hallgatom a dalait, amikor az unokaöcsémmel hallgatunk lemezeket” – mondta korábban a Díványnak.

Istenes Bencével máig barátok (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Megváltozott az élete

Bár a tehetségkutatókat sokan szidják, olykor még a benne résztvevők is keserű szájízzel emlékeznek vissza a versenyekre, Fruzsi óriási ugródeszkának érezte az RTL műsorát. „Épp ezért én jónak tartom a tévés tehetségkutatókat. Mondják, hogy tucatműsorok ezek, és csak ötperces hírnevet adnak, de úgy gondolom, lehet élni a ismertség adta lehetőségekkel. Megváltoztatta az életemet, és azzal foglalkozhatom, amit a legjobban szeretek.”

Furcsa szokás

Fruzsi arról az IstenEstben beszélt: utazás alatt nem szeret beszélgetni, inkább könyvet olvas. Így amikor tavaly Ciprusra utazott új párjával, nem fizettek pluszban, hogy egymás mellett üljenek a gépen, mondván: az énekesnő úgysem szeret csevegni a repülőút alatt.

Óvónőként vállalt munkát (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!