Napi friss

Benedek Miklós halála megrázta a kollégáit: „Nem volt túl jó állapotban, de mindannyian hittünk a csodában”

Többen a napokban beszéltek telefonon a színésszel.

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. A Blikk több kollégáját is megszólaltatta, mindannyian mély fájdalommal, de elismerően nyilatkoztak a színészlegendáról. Bodrogi Gyula szerint Benedek Miklósnak a fia, Benedek Tibor halála olyan törést jelentett az életében, ami után nagyon megváltozott. „A betegségéről sem tudtam, egy ideje nem beszéltünk. Életvidám, jó humorú ember volt, mindemellett pedig remek színész. A fia halála azonban nagyon megtörte, utána egészen más ember volt, és hiába történt már sok évvel ezelőtt, ez olyan veszteség, ami az emberrel van mindennap, reggeltől estig.”

Németh Kristóf elcsukló hangon beszélt egykori osztályfőnökéről. „Elnézést kérek, de nagyon megrázott a hír. Néhány hete beszéltünk utoljára telefonon. Panaszkodott az egészségére, de nagy reményekkel volt a gyógyulás felé. Nem volt túl jó állapotban, de mindannyian hittünk a csodában. Arra készült, hogy megírja a nagy könyvét, és bíztam benne, hogy elsők között olvashatom majd. Sajnos erre már nem maradt ideje” – mondta a lapnak a színész.

Jordán Tamás is néhány napja beszélt Benedek Miklóssal telefonon. „Nagyon beteg volt, de próbálta magát mindig összeszedni. Folyamatosan érdeklődtem a hogyléte felől, pár napja is beszéltünk telefonon, akkor megtört volt a hangja, de bizakodott. Azt mondta, a legjobb úton van a gyógyulás felé. Szeretett volna jól lenni és visszatérni a munkába, mert sajnos néhány előadást az elmúlt hetekben le kellett mondani. Borzasztó, hogy egy újabb legenda ment el közülünk.”

Jóbarátjával, Szacsvay Lászlóval alig néhány napja találkoztak utoljára. „Vittem neki egy kis paprikás krumplit a kórházba, mert nagyon szerette a főztömet, és gondoltam, ez csak jobb a kórházi kosztnál. Egyébként is sokszor jártunk össze, rengeteget főztem neki. Meg kell még ezt szoknom, de hát hogy is lehet ahhoz hozzászokni, hogy valaki van, aztán egyszer csak nincs.”

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!