Napi friss

Megtört szívek, fájdalmas búcsúk – Ők hagytak itt minket 2023-ban

Idén sajnos szinte minden hónapra jutott egy súlyos veszteség.

Dunai Tamás (1949-2023)

Február 22-én tragikus hirtelenséggel, otthonában vesztette életét a Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Török Ádám (1948-2023)

A Máté Péter-díjas fuvolista, a Mini együttes alapítója és frontembere április 18-án hagyott itt minket. Álmában hunyt el.

Cs. Németh Lajos (1940-2023)

A színész 83 éves korában hunyta le örökre a szemét április 23-án. Hosszan tartó, súlyos betegség után huny tel. Itt hagyta két fiát, Balázst és Bálintot, egy szem unokáját, a kis Balázst és nem utolsósorban feleségét, Tóth Juditot, akivel 62 évig élt házasságban.

Cs. Németh Lajos betegen is ápolta feleségét (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Vágó István (1949-2023)

Április 29-én tragikus hirtelenséggel hunyt el az ország kvízprofesszora. Néhány héttel később özvegye elárulta, mi okozta a tragédiát. „Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni (…) ha éppen a műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni.”

Lang Györgyi (1957-2023)

Hosszan tartó betegség után, május 20-án távozott a Pa-dö-dő együttes tagja. 28 éves korában diagnosztiázálták nála a sclerosis multiplexet. A hosszú távon bénuláshoz vezető betegség pedig végül sajnos nem is kímélte, de mindvégig példaértékűen viszonyult állapotához.

Tina Turner (1939-2023)

A legendás amerikai énekesnő hosszú betegeskedés után, Zürich közeli otthonában hunyt el május 24-én. A kivételes művész élete utolsó szakaszában úgy nyilatkozott, hogy nem fél a haláltól, és szeretné, ha emlékeznének rá.

Treat Williams (1951-2023)

A népszerű amerikai színész, a Hair sztárja egy tragikus motorbaleset következtében vesztette életét június 12-én. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, és azonnal korházba szállítottak a színészt, ám az életét már nem sikerült megmenteni.

Balázsovits Lajos (1946-2023)

Julius 19-én hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után hunyt el. A  nemzet színésze címmel kitüntetett színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja valósággal imádta a hivatását. Élete utolsó éveiben sokat betegeskedett.

Balázsovits Lajos fiatal korában óriási népszerűségnek örvendett (Fotó: Ványi Ákos/fotocentral.hu)

Sinéad O’Connor (1966-2023)

Július 26-án holtan találtak londoni lakásában az ír énekesnőre. Ugyan a halálának oka nem nyilvános, de számos öngyilkosági kísérlete volt, valamint beszédes, hogy a halála előtt nem sokkal Shane nevű fiáról posztolt, aki 2022-ben lett öngyilkos.

Sir Michael Gambon (1940-2023)

A zseniális ír színész számára a Harry Potter filmek hozták meg a világhírnevet, ő játszotta Albus Dumbledore-t. Szeptember 27-én hunyt el a korházban, a családja körében. Halálát tüdőgyulladás és annak szövődményei okozták.

Matthew Perry (1969-2023)

A Jóbarátok sztárja október 28-án hunyt el. A színészre Los Angeles-i otthonában a jakuzziban találtak rá, halálát pedig a ketamin akut hatásai és fulladás okozta.

Galambos Erzsi (1931-2023)

Az örökifjú színésznő hosszan tartó betegség után, november 16-án hunyt el. Főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit. A musical műfajának egyik első hazai előadója pár héttel 92. születésnapja előtt hagyott itt minket.

Csomós Mari (1943-2023)

November 18-án súlyos betegség következtében hunyt el a legendás színésznő. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek a színház volt az élete.

Csomós Mari a 141 perc a befejezetlen mondatból című filmben (Fotó: Archív)

Kiemelt képek: Olajos Piroska, Birton Szabolcs, Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!