Napi friss

Rácz Jenő nem akármiből csinált jó pénzt

Nem csoda, hogy sikeres üzletember.

Rácz Jenő ma már sikeres gasztrovállalkozó, két éve megnyitotta saját éttermét, a Rumourt, ami azóta Michelin-csillagot kapott. A sztárséf iskolás korában felfedezte magában az üzleti érzéket, tanárai azonban nem igazán voltak tőle elragadtatva.„Én a kilencedik kerületben nőttem fel, és volt az Ecseri úti metrómegállónál egy százforintos kínai bolt, ahol ténylegesen száz forintba került egy doboz műtakony. Emlékszem, hogy egy nap, amikor bevittem a suliba, mindenki elkezdte kérdezgetni, hogy ez honnan van, és honnan tud ő is ilyet szerezni. Az a lényeg, hogy vettem egy-két barátomnak is ilyen műtaknyot, de nekik már kétszázért adtam el. Azt vettem észre, hogy egy pár nap után már nem csak 10-15 darabot kértem, hanem raklappal vásároltunk, édesapám vitt be ebbe a boltba. Nem tudom, milyen anyagból van, valami glicerin vagy valami ilyen zsíros cucc volt benne, de ha fogod, és feldobod a falra, egyrészt ott marad, de ha le is jön, akkor ilyen paca lesz a hófehér falon. A suliban a tanárok kimondottan utáltak emiatt – mesélte nevetve a Zshowtime-banJenő, akinek végül pedagógusai szüntették be a virágzó bizniszét.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!