Napi friss

Radics Gigi nyaki gerincsérvvel táncol hétről hétre: „Egy-egy mozdulat pokolian fáj, de ez kifelé nem látszik”

A Dancing with the Stars elődöntője előtt beszélgettünk az énekesnővel, akire felszabadítóan hatott a TV2 táncos műsora. Azt is elárulta, melyik vetélytársával perdülne táncra műsoron kívül, és hogy kislányának miért fontosak a táncos ruhák.

story.hu: A műsor előtt azt nyilatkoztad, kihívás lesz számodra fizikálisan is közel engedni magadhoz a táncpartneredet. Szakadtak fel benned gátlások a műsornak köszönhetően?
Radics Gigi: Így a műsor vége felé járva rájöttem, hogy nem csak az volt a dilemmám, hogy a táncpartneremet közel kellett engedni magamhoz, és nekem ez milyen nehézséget okoz majd, hanem hogy azt a Radics Gigit, akit ismer a közönség a média által, majd hogyan illesztem be ebbe az új szerepbe. Hiszen már-már erotikus táncmozdulatok, intim pillanatok, mindent látni engedő ruhák jellemzik az egyik-másik versenytáncos műfajt. Miközben a profi táncművészet pont arról szól, hogy minden érzelmet meg kell tudni mutatni a testünk segítségével. Számomra ez egy hihetetlen nagy utazás, és úgy érzem, sok gátat ledöntöttem magamban, elengedtem azokat a dolgokat, amik gátlásossá tettek belül, vagy azt, hogy mit gondolnak mások, mi lesz a vélemény rólam egy-egy produkció miatt. A legutóbbi adásban viccelődtem is, hogy bemutatom Ginát, az alteregómat, de tulajdonképpen nem is vicceltem, hiszen a szókimondó, olykor szexisen öltözködő, felszabadult Gina is én vagyok. A családom, a legjobb barátaim mind Ginának szólítanak, és ezt az önfeledt énemet ismerik. Nagyon boldog vagyok, hogy ebből egy kivonatot megmutathatok a műsor által, és hogy ez tetszik a közönségnek.

story.hu: Mi volt számodra a legnagyobb  kihívás?
R. G.: Az, hogy majd ha esetleg nem a díva Radics Gigi lesz a tévében, akkor arról mit gondol a közönség? Mi van, ha túl szexinek látnak a képernyőn, vagy több látszik belőlem a táncos ruhákban, vagy olyan testrészeimet emeli ki a ruha, amit én nem szeretnék? Úgy érzem, ezt a fajta kétkedést elengedtem végre teljesen, és már csak olyan akarok lenni, amilyen vagyok a magánéletemben is. Laza, pozitívan gondolkodó és felszabadult. De ami ennél is nagyobb kihívás volt számomra már a műsor kezdetén, hogy a nyaki gerincsérvemmel hogyan tudom majd végigcsinálni ezt az egészet. És így a döntőhöz közeledve már el merem mondani, hogy ez egy valós félelmem volt, hiszen akinek van, vagy volt, az tudja, hogy a gerincsérv álnok egy betegség, a karjaim nem okvetlenül engedelmeskednek, a hátam, a nyakam befeszül és fáj. Ez pedig egy táncos versenyben igen nagy akadály lehet. De itt jön képbe az én csodálatos partnerem, Baranya Dávid, aki ennek tudatában tette és teszi össze a koreográfiáinkat, pontosan tudja, ha egy mozdulat nekem pokolian fáj, akkor azt a mozdulatot másképp kell kivitelezni. Nyilván ez nem látszik kifelé, mivel maximalista vagyok, mindent beleteszek abba a két-három percbe, amíg táncolunk élő adásban. Természetesen orvosi felügyelettel, masszázzsal és terápiával tartom karban magam a műsor közben is.

story.hu: A műsor történetében még nem fordult elő, hogy csupán egy női versenyző marad az elődöntőben. Mit gondolsz, mi ennek az oka? Túl erős a mezőny a férfi versenyzőkben?
R. G.: Igen, ez egy újdonság, és emiatt is boldog vagyok, hogy utolsó női versenyzőként ott lehetek az elődöntőben. Nagyon nagy utat tettünk meg Dáviddal, és ezért hálás vagyok neki, nélküle nem jutottam volna el a végéig. Ettől függetlenül szerintem az egész évad nagyon erős volt, kiestek már olyan versenyzők, akik akár lehettek volna győztesek is. Sok összetevője van egy ilyen szereplésnek, de én őszintén szólva nem akarom megfejteni az okokat. Egyszerűen csak élvezem a táncot, a különböző stílusokat, és örülök a még versenyben lévő fiúknak, mert nagyon megérdemlik, hogy benne vannak az elődöntőben. Nem győzzük kihangsúlyozni, hogy mennyi munka van abban a néhány percben, amit lát belőlünk a közönség, és ez nemcsak a táncosokra, a szereplőkre igaz, hanem a több száz fős stábra, akik értünk dolgoznak hétről hétre, sokszor éjszakákon át. Ez egy igazi csapatmunka, és ettől tudunk mi, versenyzők igazán jól teljesíteni.

story.hu: A műsoron kívül kivel táncolnál szívesen Krausz Gábor, Marics Peti és T. Danny közül?
R. G.:
Ez egy jó kérdés, még nem gondolkodtam ilyesmin, sőt a műsor után rögtön biztosan nem táncra fogok gondolni, hanem inkább egy jó masszázsra vagy alvásra, de ha egyszer még táncolunk valahol, akkor bármelyikőjükkel nagyon szívesen.

story.hu: A kislányod, Bella látott már élőben táncolni? Mennyire követheti a műsort szombat esténként?
R. G.: Bella elmúlt 3 éves, de őt még nemigen kötik le a hosszú show-műsorok a tévében sem, élőben meg pláne, ráadásul neki már este aludni kell, nem tudná megvárni, amíg lát engem. Nála most a Csipkerózsika mese a kedvenc, most kezdődik a hercegnős korszak. Azt persze tudja, hogy táncolok, mindig érdekli a ruhám, megnézi a próbákról a felvételeket, és azt mondja, hogy „Anya, ügyes vagy, pörög a szoknyád.” Ő mostanában kezdett balettozni, szóval a tánc és az ahhoz passzoló ruha neki most igen fontos, ez a kedvenc téma a mindennapokban.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!