Napi friss

Erzsébet királynő ebben is megelőzte a korát!

A kékvérrel kéz a kézben jár a jó meg­jelenés… Következzen néhány fenséges szépség­trükk a brit és a monacói udvarokból.

Az Egyesült Királyság uralkodónője hűséges típus volt: II. Erzsébet évtizedeken át ragaszkodott a számára bevált termékekhez. Mindig is a hatékonyságot helyezte előtérbe az exkluzivitással szemben. Korát meghazudtolva, bőre mindig is gyönyörűen ápolt és egészséges volt. Az egyik titka az volt, hogy minden reggel és este hidratálta a bőrét. Köztudott a kalapok iránti rajongása, amely nemcsak kiegészítő eleme volt az öltözködésének, hanem – korát megelőzve – így óvta arcát a káros UV-sugarak ellen. Rájött arra is, hogy a friss levegő ragyogóvá teszi a bőrét. Amikor csak tehette, a vidéki birtokán élvezte a szabad levegő jótékony hatását.

A színésznőből lett monacói hercegné, Grace Kelly szépsége a mai napig ikonikus. Természetesen neki is megvoltak a saját jól bevált trükkjei, de elsősorban a kezei hidratálásának volt a megszállottja, a beszámolók szerint állandóan kenegette. „Egy nő kora sokkal gyorsabban látszik a kezén, mint bárhol máshol” – nyilatkozta gyakran. Ha a szabadban tartózkodott, soha nem felejtett el fényvédőt tenni a kezére, hogy megelőzze az öregedés jeleit.

Diana hercegné (Fotó: Profimedia)

Diana hercegné természetes bája máig sokakat inspirál. Mindezt azonban nem adták ingyen: az egykori walesi hercegnének is megvoltak a maga problémái a bőrével. Állítólag rosaceában szenvedett, ezért volt az arca gyakran kipirult. A bőrbetegségéhez igazította az életmódját: nem fogyasztott cukrot, glutént, tejet. Érzékeny bőrét rendszeresen a gyulladásgátló hatásáról ismert rózsaolajjal és avokádó­maszkkal nyugtatta. Jól tudta, hogy utóbbi zsírsavtartalma helyreállítja a sérült bőr­réteget.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!