Napi friss

Miért hívta fel Friderikusz Sándor Geszti Pétert?

Felsorolni is nehéz lenne, hány olyan projekt fűződik Geszti Péter nevéhez, amely országos népszerűségre tett szert. Bármilyen sikeres is volt egy-egy szerepkörben, folyton új kihívásokat keresett. Az Adom a napom első évada után azonban gondolkodás nélkül mondott igent a folytatásra, azt is elárulta, miért.

Geszti Péter 10 év után, idén augusztusban tért vissza a képernyőre az Adom a napommal, kezdetben saját bevallása szerint is kereste még a helyét házigazdaként, de fokozatosan egyre önazonosabb és magabiztosabb lett ebben a számára régi-új szerepben. „Amikor az ember elkezd valami olyat csinálni, amit már régen csinált, általában el kell érni egy üzemi hőmérsékletet mentálisan és szakmailag is. Ráadásul ez egy saját fejlesztés, sehol nem létezett korábban, tehát nekem a műsorral együtt kellett rátalálnom arra a hangra, ami megbízhatóan működik. Eleinte a stáb nagyon kesztyűs kézzel bánt velem, ezt szóvá is tettem: kértem őket, hogy ne udvariaskodjanak, hanem mondják el, ha valamin változtatnom kell vagy rosszul csinálok, hiszen az udvariaskodásból nem lehet tanulni” – meséli a story.hu-nak.

Az első adások után a szakma nagyágyúitól is érkezett visszajelzés, ezek nagyon jólestek neki, de egyben meg is lepték őt. „Érkezett telefonhívás Friderikusz Sándortól, Sebestyén Balázstól és Szilágyi Jánostól is. Kaptam biztatást is, meg hideget-meleget, de elszoktam tőle, hogy pályatársak figyelmet tanúsítanak egymás munkái iránt. Nem ledorongolják az embert, hanem őszintén elmondják a véleményüket építő szándékkal. Ez klassz dolog” – mutat rá.

Az első évad vendégei közül többekről homlokegyenest megváltozott a véleménye a bemutatott nap és az esti beszélgetés után. „Ilyen volt például Curtis, akinek a személyében teljesen más karaktert ismertem meg, mint amit előzetesen gondoltam róla. A beszélgetés és a felkészülés során megértettem, mitől ilyen népszerű és szerethető ez az ember. Az a fajta néha fejjel a falnak rohanó keresetlenség távol áll az én gondolkodásmódomtól, de közben mégis magával ragadó volt. Vele kifejezetten jóban lettünk a műsor óta. De pozitívan változott a véleményem Nagy Ervinről, Németh Kristófról és Ráskó Eszterről is.”

Olyan is előfordult, hogy hiányérzete maradt az adás után. „Nyilván én is csinálhatok mindig mindent jobban, hiszen mindig van feljebb. Az egyik mottóm is ez. De a műsor felépítéséből fakadóan sok múlik a szereplőn is, és azon, mennyire őszinte és mennyire nyílik meg a beszélgetés alatt. Egy adás volt, ahol azt éreztem, egyáltalán nem történt meg az áttörés. Ott az alany inkább csak promotálni jött magát, folyton elhajolt minden olyan kérdés elől, amely kicsit is a magánéletét firtatta volna, emiatt egy idő után teljesen értelmetlenné vált a beszélgetés” – vallja be.

Úgy érzi, a műsorban bőven van még potenciál, ezért sem volt kérdés számára, elvállalja-e a második évadot, ami ma indul a VIASAT3 csatornán. „Hiszek abban, hogy az emberekkel való találkozás a leginspirálóbb az életben, ezért sem érzem azt, hogy kifulladna bennem az érdeklődés a formátum iránt. Csiszolódni fog még a műsor. Immár sokkal könnyedebb kézzel fogom vezetni. Kevesebb lesz benne az előzetes felkészülésből fakadó lexikális tudás, és jobban figyelek majd az adott pillanatra” – ígéri.

Ahogy az előző évadban, úgy most is a szerkesztőkkel és a csatornával közösen állították össze a meghívottak névsorát. „Miután a produkció akkor működik, ha jól érzem magam az adott szereplővel, muszáj, hogy valóban érdekeljen az illető. De volt és lesz is olyan vendégem, akinek az esetében a szerkesztők győztek meg arról, érdemes lehet meghívni, és fordítva is előfordult. Olyan típusú kompromisszumokat hozunk, amelyek szakmailag és emberileg is vállalhatóak.”

Noha a soron következő évad névsora már teljes – az első héten Hajós András, Jakupcsek Gabriella, Puskás-Dallos Péter és Vastag Csaba napját ismerhetjük meg –, a képzeletbeli kívánságlistáján bőven akadnak még olyan nevek, akiknek kölcsönkérné a napját. „Nagyon szívesen meghívnám Fischer Ivánt vagy Szoboszlai Dominikot. Ha a világon bárkit választhatnék, szívesen beszélgetnék, mondjuk, Mick Jaggerrel, a pápával, Messivel vagy éppen Greta Thunberggel is.”

Indul a műsor következő évada, ide kattintsatok a videóért:

A gyerekei nem nézik a műsort

Geszti Péter kamasz lányai nem követik az Adom a napom adásait. „Ennek egy oka van: nem ismerik a benne szereplőket a generációs szakadék miatt. Meg egyébként sem vagyok olyan édesapa, aki elvárja a gyerekeitől, hogy szorosan kövessék a munkásságát.”

Kiemelt kép: VIASAT

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!