Napi friss

Mester Tamás elárulta, melyik hazai előadóból lehet világsztár

A Megasztár egykori ítésze meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg a magyar popzene állapotáról.

Mester Tamás viszonylag ritkán szólal meg a médiában, már csak azért is, mert idejének egy részét Amerikában tölti. Ennél fogva azonban nagyobb rálátása van arra, mi lehet szükséges ahhoz, hogy Magyarországról valaha valaki sikeres karriert építsen a popzenében, akár a tengerentúlon is. „Ahhoz, hogy Magyarországon valaha szülessen egy világsztár, a magyar rádióknak, az összes médiumnak fel kéne vállalnia, hogy angolul játszanak magyar előadóktól dalokat. Ez a minimum, hogy el tudjunk kezdeni versenyezni. A magyar nyelv nem alkalmas arra, hogy popzenét csináljunk” – magyarázta a zenész a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában.

Tamás amíg itthon élt, minden követ megmozgatott, hogy megpróbálja formálni a közízlést, és elfogadottabbá tegye azt, ha egy magyar előadó angolul énekel. „Évekig küzdöttem ezért, még Andy Vajnával is csináltam egy alapítványt az angolul éneklő magyar előadók megsegítésére. Ez azt jelentette, hogy ha bárki hajlandó angolul csinálni zenét magyarok közül, akkor azt mi eljuttatjuk az összes magyar rádióhoz ingyen, csak valahogy toljuk már le a torkukon, hogy ne állandóan a magyar népzenéből építkezzenek. Nem sikerült. Vannak néhányan – Király Viktor, Radics Gigi –, akik megpróbálkoznak most már ezzel, és talán ennek lesz valami következménye. Amíg magyarul éneklünk, addig nem fogunk tudni semmit kihozni a magyar popzenéből” – mutatott rá.

Saját szabályok

Mester Tamást három évadon keresztül láthattuk a Megasztár zsűriszékében, most elárulta, milyen feltételek mellett vállalta a feladatot. „Én a szerződésembe beírhattam, hogy nem kérek fülest. Nekem ne mondják, hogy mi legyen a véleményem. Szerettem volna, ha nem a magyar közízlést tükrözi vissza az, amit a zsűri mond.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!