Napi friss

„Mindig a cicám maradsz!” – Véget ért a küzdelem, meghalt ByeAlex házi kedvence

Másfél héttel ezelőtt még arról számolt be a TikTok-oldalán az énekes, hogy nincs jól a kis kedvence, mára pedig szomorú hírt közölt a közösségi oldalán: Kiko elveszítette a küzdelmet a betegségével szemben. 

ByeAlex még október elején, az út szélén bukkant rá a sérült és védtelen jószágra, akit gondolkodás nélkül magához vett. Azonnal segített a bajba jutott állatnak, akiről kiderült, hogy tüdőgyulladással küzd. A vörös cirmost végül a fővárosi állatklinikán kezelték, ahol azonnal oxigénketrecbe került. Sokáig úgy tűnt, hogy ha minimálisan is, de javul Kiko állapota, Alex most mégis rossz hírt közölt a Facebook-oldalán. „Sajnos Kiko egy pillanat alatt került vissza oxigénketrecbe újra, és végül elvesztette a küzdelmet a betegségeivel szemben. Az élet úgy hozta, hogy nem lehet már velünk. Ennek ellenére nagyon megszerettem, és ugyan kevés ideig viselhettem gondját, mégis a cicámnak tekintem őt. Sosem volt komoly a szándék bennem, hogy macskám legyen, de tőle megtanultam valamit: tisztelem ezeket az állatokat. Ez az apró kis macska akkora erőt és spirituszt árasztott magából, ami engem örökre inspirálni fog. Ez így alakul – írta bejegyzésében, majd arra is kitér, hogy nem csak Kiko van hasonló helyzetben az utakon. – Őt sajnos nem lehetett megmenteni, amit tudtam, megtettem érte, és a kórház is nagy segítségünkre volt, amit ezúton is köszönök! Más állatok viszont vannak odakint ugyanígy! Ne hajtsatok el mellettük, ne hagyjátok magukra őket! Ne azon agyaljatok, hogy épp belefér-e az életetekbe egy állat, vagy nem, hisz az élet úgyis dobja a lehetőségeket, és igenis lesznek, akik segítenek. De felelősségünk van az állatok felé! Csakis is mi tehetünk arról, hogy ennyi állat szenved odakint! Csakis az ember felelőtlen hozzáállása, lustasága, nemtörődömsége okozza ezeket a helyzeteket, amelyek vége igen sokszor ilyen végkifejletet hoz, mint ami Kikóval is történt” – taglalta Alex.

Végül kitért arra is, hogy milyen nem várt, számára eddig ismeretlen érzelmeket váltott ki belőle a kiscica az elmúlt hetekben. „Furcsa, hogy ez a kis lény indított el bennem olyan gondolatokat, amelyeket nem igazán ismertem eddig magamban. Felszínre hozott érzelmeket és furcsa energiákat. Olyasmiket, amikről talán nem is tudtam, hogy ott vannak. Nem jó ez most, de mégsem annyira nagyon rossz, hiszen mégiscsak kapott tőlünk – közvetve –, tőletek is szeretetet, figyelmet, barátságot, ezért remélem, hogy voltak azért jó pillanatok számára. Az ember és a szeretett állat között van valami spirituális kötelék, amit nehéz megfogni, de végtelenül ösztönös azt megérezni. Ezt tapasztaltam magam is, pedig amúgy nem én vagyok az az ember, aki olvadozik az utcán, ha kutyákat vagy macskákat lát. Köszönöm, Kiko, hogy segíthettem. Köszönöm, hogy engem választottál. Sokat tanultam tőled. Sosem feledlek, a kitartást fogod szimbolizálni az életemben. Mindig is a cicám maradsz!”

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárséf különszáma!

Még kapható a Story téli különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!