Napi friss

„Folyamatosan gyilkoltam magam” – A világhírű modellnek majdnem az életébe került a kokainfüggősége

Naomi Campbell máig küzd azokkal a traumákkal, amiket a droggal próbált enyhíti.

Naomi Campbell súlyos drogfüggőségtől szenvedett karriere csúcsán a kilencvenes években. Azért kezdett kokaint használni, mert így akarta enyhíteni gyerekkori traumáit, később pedig így próbált megküzdeni azzal a borzasztó ténnyel, hogy a számára oly fontos Gianni Versacét meggyilkolták 1997-ben. „Eleinte azt gondolod, gyógyír lesz a sebre, de nem. Még nagyobb félelmet és szorongást okoz. Én is nagyon ideges lettem tőle” – vallotta be a szupermodellek életét bemutató dokumentumfilmben Naomi. Mint mesélte, Versace azokban a pillanatokban sem hagyta magára, amikor ő úgy érezte, képtelen tovább haladni az életben, az olasz divattervező azonban a hóna alá nyúlt, és segített neki.

Naomi, aki immár kétgyermekes édesanya, öt évig harcolt a függőségével. A vészcsengő akkor szólalt meg benne, mikor a kilencvenes évek legvégén egy fotózáson összeesett. Utólag beismeri, elhagyatottságát próbálta elfedni a szerhasználattal, ám ma már tudja, próbálkozása haszontalan volt. „Nem tudod leplezni. Folyamatosan gyilkoltam magam. Nagyon fájdalmas volt – fogalmazott a filmben. – Végül bevonultam egy rehabilitációs központba. Ez volt a legjobb dolog az életben, amit magamért tehettem akkoriban.” Kokainfüggőségétől ugyan megszabadult, azt azonban nem tagadja, hogy régi traumák olykor-olykor megkísértik, de ma már más eszközökkel igyekszik megküzdeni a rossz élmények okozta érzelmekkel.

A szupermodell sosem találkozott vér szerinti apjával, aki akkor hagyta el Naomi édesanyját, Valerie-t, amikor a fiatalasszony négy hónapos terhes volt. Naomi Nagy-Britanniában született, de később édesanyjával Olaszországba ment, ahol Valerie táncosként dolgozott. A szupermodellt hazaköltözése után rokonai nevelték, míg édesanyja Európát járta egy társulattal. Nem csoda hát, hogy a világhírű Naomi Campbell egész életében egyedül érezte magát, és még ma is elragadja a félelem, hogy magára marad.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a story ezotéria különszáma!

A Story sztárotthon különszámot keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!