Napi friss

Barna Zsombor: „Nagyon vártuk már Beni érkezését”

A szemünk előtt nőtt fel a Barátok közt egykori szereplője, a sorsa alakulásáról azonban 2012 óta alig tudunk valamit. Pedig öt hónappal ezelőtt fenekestül felfordult az élete.

Barna Zsombor talán maga sem gondolt még arra 2012-ben, hogy élete egyik legmeghatározóbb időszakaként tekint majd vissza a Barátok köztre. A színész, aki korábban évekig alakította Illés Péter szerepét, alig 18 évesen tett szert országos népszerűségre, ám ehhez az időszakhoz egy másik, még ennél is fontosabb esemény is köti: ekkor ismerte meg első szerelmét, aki mára a felesége és gyermeke édesanyja lett.

Kétszer szerettek egymásba

Ritka a mai világban, hogy két ember a gimnáziumi éveiben egymásra talál, és ebből házasság lesz, meglepő fordulatokat azonban számukra is tartogatott az élet. Minderről Zsombor most mesél először. „Bogárral egy gimibe jártunk, mindketten dráma tagozatosak voltunk, de a Barátok közt idején, két év együttjárás után jobbnak láttuk, ha szakítunk. Első szerelem lévén nem igazán tudtuk kezelni egy párkapcsolat hullámvölgyeit, de azért barátok maradtunk. Így tudtam arról is, hogy Bogárból végül nem színész, hanem konduktor lett és Svédországban, Malmőben egy idegrendszeri sérült gyerekeket foglalkoztató iskolában tanított, miközben én, az egyetem után a Budapest Bábszínházban helyezkedtem el. Aztán egy alkalommal, amikor éppen hazalátogatott külföldről, oda ült be a barátnőjével beszélgetni, ahol én is söröztem egy barátommal. Megörültünk a véletlen találkozásnak, és egész este azon ügyködtünk, hogy a barátainkat összehozzuk egymással. Ez végül nem sikerült, később azonban rájöttünk, hogy még mindig nagyon sok a közös bennünk, onnantól kezdve egy ideig távkapcsolatban éltünk, a Covid második hulláma előtt pedig Bogár végleg hazaköltözött” – meséli Zsombi.

Kiveszi a részét a szülői teendőkből (Fotó: Archív)

Megérkezett az első unoka

Három nappal azután, hogy Bogár landolt a reptéren, a romantikus lánykérés is megtörtént. Azóta együtt él a pár, tavalyi, Duna-parti esküvőjük óta pedig férj és feleség lettek. „Örökre emlékezetes marad az esküvőnk, szerettünk volna valami különlegeset adni a násznépnek, ezért titokban betanultunk öt teljesen különböző stílusú táncot, keringőztünk többek között a Metallica együttes Nothing Else Matters című számára, de a Ponyvaregény ikonikus Travolta–Uma Thurman duettjét is előadtuk. Az öt számból álló repertoár bemutatása után végül bevontuk a násznépet is. Ráadásként, a bábszínházas kollégáim zenekari kíséretében elénekeltem Bogárnak Presser Gábor Te majd kézen fogsz és hazavezetsz című számát is, amivel könnyekig hatottam. Azt, hogy ezek után mihamarabb kisbabát szeretnénk, már akkor tudtuk. Beni érkezésére nem is kellett sokáig várnunk, most öt hónapos, és bár a feleségem bátyjának van már egy kétéves kisfia, anyukámék az első unokának örülhettek és a nővéreim is boldogan babáznak. Elárulom, azt hittük, mindenre alaposan fel is készültünk, nem érnek majd bennünket nagy meglepetések, de azért ez nem egészen így történt. Az idei első közös nyaralásunkon, amelyet idén is a gyönyörű Káli-medencében töltöttük, meg is jegyeztük Bogárral, hogy mostantól nem igazán rólunk szólnak majd ezek a vakációk. Idén például az határozta meg a nyaralást, hogy a kisfiunknak éppen jönnek a fogai – nevet Zsombor. – Azt azonban, hogy alaposan megváltozott az életünk, egy kicsit sem bánjuk. Beni életvidám, jó baba, még akkor is, ha mostanában nem hagy bennünket annyit aludni, mint szeretnénk. Igyekszem a szülői teendőkből rendesen kivenni a részem, boldogan ébredek hozzá éjszaka is, ha kell, és amíg nyáron a Bábszínházban nem volt munka, alaposan kihasználtam, hogy reggeltől estig együtt lehetek a családommal.”

Romantikus lánykérés

Zsombor nem bízta a véletlenre, hogy Bogár igent mondjon, amikor megkérte a kezét. „Mivel Covid volt, Bogárnak kötelező volt egy hét karantén. Felajánlottam neki a lakásomat, én pedig anyukámékhoz költöztem arra az időre. Akkor azt már nagyjából megbeszéltük, hogy együtt fogunk élni, így az első üzenetemben még csak üdvözöltem az új otthonában, az utolsóban, a karantén lejártakor azonban már arra kellett visszaemlékeznie, hogy hol randiztunk 11 évvel azelőtt. A Szent Margit-kolostor romjainál vártam, a Margitszigeten gyűrűvel a kezemben.”

Finnországi sikerek

Zsombornak szeptemberrel a színházi elfoglaltságai is visszatértek. Láthatjuk az Átriumban, a 6SZÍNben, miközben a Budapest Bábszínházban sok éve állandó társulati tag, éppen a Péntek úr csodálatos barátai című előadást próbálja, aminek október 6-án lesz a premierje, közben pedig vásári bábjátékosként Vitéz László előadásaival is járja az országot. „A báb véletlenül jött az életembe. Különösen nagy élmény volt, hogy idén már egészen Helsinkiig jutottam vele. A SAMPO International Puppet Theatre Festivalon szakmai közönség előtt adhattam elő a Vitéz László Ángliában című bábjátékomat angol nyelven, amihez egy igazi Punch and Judy-játékos (ez az angolok Vitéz Lászlója – a szerk.) Jo Hadley személyesen is gratulált. Elárulhatom, hogy ekkor még nagyon izgultam. Amikor másodszor már a Finnországban élő magyar gyerekeknek, magyar nyelven játszhattam, sokkal felszabadultabb voltam. Az örömöm pedig azért is leírhatatlan, mert azóta már a Ravennai Bábszínház művészeti vezetője is meghívott a jövő évi olasz bábfesztiválra, ami számomra óriási elismerést jelent.”

A Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásában (Fotó: Éltető Anna)

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!