Napi friss

Károly és Katalin különleges kapcsolata – A hercegné azt is megengedheti magának az uralkodó társaságában, amit csak kevesen

Szakértők figyelik a királyi család tagjainak minden mozdulatát.

Húsz éve annak, hogy Catherine Middletont bemutatták Károly hercegnek. Gondoljunk bele, hogy remeghetett a térde, amikor először pukedlizett jövendő apósa előtt, tudván, a tét nagy, és bizonyítania kell, hogy megfelelő jövendőbeli Vilmos herceg számára. Míg be nem került a királyi családba, három módon bizonyított: szerette Vilmost, várt rá, és soha nem beszélt a kapcsolatukról a sajtónak. Nem csoda, hogy Károly, csak úgy, mint a többi Windsor, örömmel fogadta Katalint a királyi családban. A hercegné azóta bizonyított, és nemcsak azzal, hogy biztosította a trónutódlást, hanem tettekkel is. Vilmost nem hátérbe szorítva, mellette állva teljesíti kötelességét, csendben és ragyogóan. Nem mellesleg pedig megteremti a családi fészek melegét. Sziklaszilárd tagja a királyi családnak, Károly pedig elismeri ezt. „Katalin szoros kapcsolatot ápol apósával. Hatalmas a szeretet és a kölcsönös tisztelet közöttük, és tudom, hogy Károly szerencsésnek érzi magát, hogy Katalin a család tagja. Abszolút felismeri és értékeli, amit Katalin nyújt, nagyon értékes ember, és ezt senki sem látja jobban, mint a király. Egy olyan időszakban, amikor a királyi családban sok változás és átmenet történt, gondoljunk csak az uralkodóváltásra, a folytonosság és a stabilitás, amelyet Katalin a házasságával, a királyi kötelességével és az állandó nyugodt, botrányok mentes jelenlétével biztosít, a legnagyobb érték a király szemében” – ezt nyilatkozta nemrégiben Katie Nicholl, a Vanity Fair remek királyi kapcsolatokat ápoló szakértője.

Judi James, Anglia leghíresebb testbeszédszakértője is elemezte Károly és Katalin közötti kapcsolatot a nyilvános megjelenések alapján: „Meglehetősen különleges kapcsolatuk van, ami a nyilvánosság előtt is láthatóan megmutatkozik, mivel a páros, úgy tűnik, hogy egymásra figyel és empatikus jeleket ad a másiknak. A közös testbeszédük azt sugallja, hogy egymásra vannak hangolódva, hízelgő és tükröződő jeleket használnak, hogy megmutassák, hasonlóan gondolkodnak vagy értékelnek egy-egy viccet.” Károly szeret viccelődni, és Katalin pedig vevő rá, a hercegné hivatalos eseményeken is megengedi magának a nevetést, ami közös alap a király és menye között. „Katalin testbeszéde megváltozott, amióta walesi hercegné lett, de talán nem úgy, ahogy azt az emberek várták volna – folytatja a szakértő. – A feljebb lépéssel járó nyomás miatti szorongás helyett az utóbbi időben az önbizalomra utaló jelzések vannak felfelé ívelő pályán. A jelzések küldését tekintve, akár a királyi felé is, most csúcson van, ami azt sugallja, hogy már nemcsak teljes mértékben elfogadja és megérti a szerepét, hanem jól is érzi magát benne.”

Természetesen az, hogy a négy fal között, családi körben hogyan viselkednek egymással, nem tudni, azt legfeljebb a testőrök és a személyzet látja, ők meg nem fecsegnek. De az olyan árulkodó mozdulat, mint amikor Fülöp herceg temetésén Katalin átölelte Károlyt, elárulja, hogy nemcsak királyként és walesi hercegnéként, hanem apósként és menyként is szoros, szeretetteljes kapcsolat van közöttük.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!