Napi friss

Galambos Erzsi – Majdnem bekövetkezett, amitől júliusban rettegett

A 92 éves színésznő nyár elején mesélte: fél attól, hogy a régóta tervezett közös családi nyaralás mégsem valósul meg.

Az élet mindig tartogat kellemetlen, nem várt meglepetéseket. A színésznő is mindennél jobban készült az idei augusztusra: régi álma teljesült volna, ha élete 92. évében egyszerre egy helyen tudhatja szűk családja valamennyi tagját. „Sajnos betegség lett a családban, így le kellett mondanom a soproni wellnessről. Hogy jövőre mi lesz, elmegyünk-e, egyelőre nem tudom, nem tervezek előre – kezdte a színésznő. A helyzetet végül lánya, ­Petrovics Eszter mentette meg, aki Szigligeten, a családi nyaralójukban terelte össze a családot, édesanyja nagy örömére. – Így is minden nagyon szépen alakult. Mindenkinek olyat nyarat kívánok, amelyben részem lehetett idén. Igaz, nem egyszerre voltunk mind a heten jelen, de abban az öt napban, amit idén közös pihenésre szántunk, mindenkivel tudtam egy kicsit üldögélni, beszélgetni az én kedves diófám árnyékában. Még a férjem, Petrovics Emil ültette épp a veranda mellé 15 centiméterre, és az elmúlt 52 év alatt hatalmasra nőtt. Mindig kellemes árnyékot ad, jó volt alatta rablórömizni a 16 éves unokámmal. Zsófi a legfontosabb a számomra, amióta csak megszületett! Bár nem ruccantunk így át Ausztriába, amit annyira tervezgettem, a házunk olyan helyre épült, és olyan adottságokkal rendelkezik, hogy ha nem mozdulunk ki, akkor sincs hiányérzetünk” – meséli.

Lányával, unokájával és volt férjével, Petrovics Emillel (Fotó: Archív)

Jókat ettek és ittak, amíg együtt volt a család. Galambos Erzsi elárulta, arra a pizzára például, amelyet a veje idén is elkészített a kedvéért a kemencében, mindig érdemes ilyen sokat várnia. „A lányom gyúrja a pizzatésztát, ilyen finomat még nem ettem. A kedvenc sonkás, chorizós, sajtos pizzának nincs is párja, ma már csípős paprika nélkül eszem, de így is isteni. Azt hiszem, ez minden nyaram egyik fénypontja! Főleg, hogy még mindig nagyon szeretek enni. Csak amíg korábban főleg a vacsorameghívásoknak örültem, egy ideje inkább az ebédekért lelkesedem” – jegyzi meg nevetve.

Baráti esküvő

Galambos Erzsi csak egy megtisztelő meghívás miatt szakította félbe a nyaralását. Barátai, Őze Áron és Auksz Éva ugyanis 14 együtt töltött év után idén augusztusban kimondták egymásnak a boldogító igent. A templomi ceremóniát az angyalföldi evangélikus templomban tartották, a templomkertben pedig a fogadást.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!