Napi friss

Tenki Réka szülés utáni alakjáról: „Néha nehéz elfogadni, néha meg büszke vagyok rá”

A színésznő arról is őszintén mesélt, hogy tinédzserként tudta, húga szépsége mellett ő labdába sem rúghat.

Mára az egyik legszebb magyar színésznőnek tartják Tenki Rékát, de őt mindez hidegen hagyja. Még úgy is, hogy tinédzserként nem élhette meg boldogan a nőiesedését, a szépségét, ugyanis egyáltalán nem tartotta magát dekoratívnak. Úgy hiszi, a környezete is így vélekedett róla. Pont ezért, nem is igen „csajoskodott”, inkább felhúzta édesapja XL-es ingjeit, hippi nadrágjait, fogta a bőrtáskáit, és fittyet hányt a külsőségekre. Elfogadta azt is, hogy ugyanakkor a családban ott van a szépség, öt évvel fiatalabb húga, Dalma személyében, aki a hosszú, barna hajával, kék szemével, hibátlan alakjával magát a tökéletességet testesítette meg. „Világéletünkben, ha elmentünk valahová, mindig őt nézték meg. Engem egyáltalán észre se vettek. A szépség nekem magamról sosem jutott eszembe. Ugyanakkor ez váltotta ki azt, hogy nekem kellett valamit csinálnom, amitől kitűnhetek, amitől észrevesznek” – mesélte a színésznő a nŐK interjúsorozatban.

A beszélgetésben többek között a szépség témakörét is boncolgatta. „Én tudtam, hogy nem vagyok egy szépségideál. Iszonyatosan vékony voltam. Még tiniként is deszka minden. Olyan vékony láb, hogy kábé vékonyabb mint a karom… Tudtam, hogy nem vagyok a fiúk kedvence.” De a színésznő elfogadta ezt, ma pedig elfogadja az idő múlását is. Noha még csak 37 éves, olykor meg-megáll egy pillanatra, és eltűnődik rajta, hogy ráncosodik a keze, és egyre inkább az édesanyja kezéhez hasonlít. De nem bánja. Ahogy azt sem, hogy a teste változik. Hogy a szülésektől a melle megereszkedett, a hasán kinyúlt a bőr. Bevallja, azért olykor zavarja, de odáig még nem jut el, hogy plasztikai beavatkozást akarjon. „Számtalan megoldást ajánlottak már föl, de valahogy soha nem volt bennem, hogy így el akarom tüntetni ezeket. Mert ez az jelenti, hogy megszültem két gyereket. És ezt néha nehéz elfogadni, néha meg büszke vagyok rá.”

Attól pedig egyenesen falra mászik a színésznő, hogy fiatal nőknek, akiknek semmi szükségük nem lenne rá, hogy kés alá feküdjenek, sportot űznek a különböző beavatkozásokból. „Én komolyan nem tudok visszafogottan fogalmazni, csak, hogy hányingert kapok az egésztől! Hogy egyforma nőket látok mindenhol! A felpumpált száj, a tetovált szemöldök, a mellváltoztatás… Az, hogy tizenévesek úgy akarnak kinézni, mintha harmincéves nők lennének, olyan öltözékkel, amit kikérek magamnak” – magyarázta hevesen. Réka nagyon reméli, hamarosan eljön az idő, amikor mindez cikivé válik, és a húsz-harmincéves nők elkezdik elfogadni magukat, az idősebbek pedig az idő múlását.

Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!