Napi friss

Erős Antónia az ország cukormentes tortájáról: „Laborban is vizsgálták”

Az RTL híradósa még a sokat emlegetett aszpartámról is elmondta a véleményét.

Évről évre egyre lenyűgözőbb édességek versenyeznek az ország tortája címért. A 2023-as győztesek a Spicces füge respektus és a Kikelet lett. Ez utóbbi a mentes kategória desszertje, amelyet az RTL cukorbeteg híradósa, Erős Antónia is fogyaszthat, hiszen 236,8 gramm kalóriát és 11,8 gramm szénhidrátot tartalmaz. A napokban díjazott tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni országszerte több száz cukrászdában. Erős Antónia már elárulta, mit gondol az idei mentes torta ízéről és az aszpartám fogyasztásáról. „Ebben a tortában egészen biztos nincsen aszpartám. Mostanában annyit hallunk erről, de azért azt hadd mondjam el, attól, hogy valamiben nincs aszpartám, még nem biztos, hogy egészséges. Mindig nézzétek meg, amit szeretnétek meginni vagy megenni, miből áll össze, milyen alapanyagokból van. Az biztos, hogy a Kikeletben – hiszen laborban is vizsgálták – olyan alapanyagok vannak, amelyek az egészségtudatos emberek életmódjába beilleszthető. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne alternatív édességet enni” – árulta el közösségi oldalán Antónia a tortáról.

Az idei győztes Lawal-Papp Zsófia, a makói Papp Cukrászda cukrásza lett Kikelet elnevezésű édességével a cukormentes kategóriában (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Az 17. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny kiírásában újdonságnak számított, hogy egy hungarikum listáról kötelezően ki kellet választani legalább egy alapanyagot, amelyet a torták tartalmaznak. Ennek értelmében a cukor- és gluténmentes finomság mandulás piskóta alapja citrommal készült, tartalmaz egy fekete teás, levendulás citromkrémet, egy áfonyaréteget és egy vaníliás fehércsoki-mousse-t. A Spicces füge respektusban a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal, ám a kész tortában nem marad alkohol. Mandulalisztes, vajas joconde felvertből, lágy sós karamellás mousse-ból és diós karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé-tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes, fehér csokis ganache és diós sablékorong koronázza meg.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!