Napi friss

Erős Antónia: „Nagyon kemény meló a tortakóstolás”

A híradósnak 17 édességen kell átrágnia magát.

A tavalyi évben a tápiószecsői Hisztéria cukrászda alkotása, a Beszterce rózsája nevű desszert nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, hamarosan pedig az is kiderül, hogy idén melyik finomság bizonyul a legédesebbnek – persze hozzáadott cukor nélkül. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vezetője és alapítója a közösségi oldalán jelentkezett be az idei tortakóstolóról, ami meglehetősen nehéz feladatnak bizonyul. „Elkezdtük a zsűrizést, a torták felét megkóstoltuk már, ami nagyon kemény meló, higgyétek el. Ha csak öt süteményt kell megenni egymás után, már az is kihívás, persze ennek is megvan a titka, úgy, mint a borkóstolásnak. Nem megenni, csak megkóstolni kell, aztán zsűrizni, értékelni. Az a legfontosabb, hogy jól nézzen ki és finom legyen” –  mesélte a népszerű híradós, aki zsűritársaival egyetemben 17 finomság közül fogja kiválasztani az év cukormentes tortáját.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs