Napi friss

Trokán Nóra: „Egy rosszul megválasztott mondat tragédiát okozhat”

Olyannak látja magát, mint egy tanárnő, aki követel, de közben kedves is.

Az RTL tűzi műsorára a legendás tehetségkutatót, a The Voice-ot,  a coachok pedig Miklósa Erika, Curtis és Manuel lesznek, valamit Trokán Nóri, aki erről a különleges, új feladatáról mesélt a Storynak.

Az utóbbi időben elsősorban különböző karakterek mögé bújva, filmes, színházi és sorozatszerepekben láthattuk, a magánéletét pedig mindig is óvta a nyilvánosság elől. Most azonban a saját nevével, a saját személyiségével, a saját véleményét kimondva és vállalva szerepel majd egy műsorban. Nem fél az újfajta figyelemtől, ami majd önre irányul?
Trokán Nóra: Tudtam, hogy ­innentől kezdve irányul majd ­felém egy másfajta érdeklődés, de túltettem magam rajta. Erősebb volt bennem az a vágy, hogy találkozzak igazi tehetségekkel, és részt vegyek a felfedezésükben. Ez a feladat ugyanis hatalmas felelősséggel jár, és nekem mindig is voltak ilyen ambícióim. Tanítottam musicalstúdióban gyerekeket, és már akkor is nagyon izgalmasnak találtam, hogy miként tudok segíteni valakinek kibontakoztatni a tehetségét vagy épp építeni az önbizalmát. Ez pedagógiai feladat. Felnőttekkel viszont még nem volt ­dolgom, ezért nagyon hívogató volt ­számomra a lehetőség. Annak idején megnyertem egy televíziós énekes versenyt, és ott már egyszer volt rajtam egy ilyesfajta figyelem. Azóta megerősödtem, sokkal masszívabb bástya lettem saját magam számára, ezért nem tartok attól, hogy ez az új szerep nehézséget okozna.

Önt kik segítették a karrierje során? Kik voltak azok a „­coachok”, akik meghatározták a szakmai útját, kiteljesedését?
T. N.: Az első nagy mentoraim nyilván a főiskolai osztályfőnökeim voltak: Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter. Aki pedig a pályám során a legmeghatározóbb ember volt, az Zsótér Sándor, akivel egy híján tucatszor dolgoztam együtt. Az egy igazi „mester és tanítványa” találkozás volt a számomra. Együtt alapoztuk meg a szakmai karakteremet. Hatalmas szerepe volt abban, milyen színésznő vált belőlem.

És a szülei, Papadimitriu Athina és Trokán Péter terelgették? Ha igen, milyen tanácsokat adtak, és azokat mennyire fogadta meg?
T. N.: Mi, családilag igen óvatosan, de nagyon egészségesen állunk ehhez a kérdéshez. Sokszor megnézzük egymást, viszont soha nem erőltetjük a másikra a véleményünket. Ha valamit látunk, ami talán jobb irányba változtathatná az alakítást, akkor megosztjuk a gondolatainkat. Nálunk mindenki színész, okozhatna ez a helyzet köztünk feszültséget, de szerencsére mindenki nagyon intelligensen kezeli az ilyen szituációkat.

Milyen coach lesz majd a The Voice-ban?
T. N.: Szigorú leszek, de nem fogok keménykedni. Olyannak látom magam, mint egy tanárnő, aki követel, de közben kedves is. Őszinte leszek, viszont lelkileg támogató. Tudom, hogy egy ilyen műsorban egy rosszul megválasztott mondat tragédiát okozhat. Nagyon kiélezett szituációban, illetve kiszolgáltatott helyzetben lesznek a versenyzők, így ezt mindenképpen szeretném elkerülni.

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!