Napi friss

Michelin-csillagos éttermekben ülő zombikról beszélt Balogh Levente

Az ásványvízkirály szerint nem minden arany, ami fénylik.

Balogh Leventét bizonyára sokan irigylik, hiszen a 100 leggazdagabb magyar egyikeként azt gondolhatjuk, csupa boldog és elégedett emberrel veszi körbe magát, ám szerinte ez koránt sem ennyire egyértelmű. Ezt egy találó példával érzékeltette. „Ha lemegyek a Balatonra, egy csárdában ülnek ott emberek, akik, mondjuk, három műszakban dolgoznak, és a családjukkal el tudnak menni egy hétre nyaralni. Boldogok, nevetnek, mosolyognak. És olyan is van, hogy elmegyek olyan helyekre, ahol Michelin-csillagos éttermekben ülnek párok gyönyörű órákban, ruhákban, és meg tudnák ölni egymást. Egy mosoly nincs az arcukon. Mint a zombik, úgy ülnek egymással szemben” – mutatott rá a Reggeliben az üzletember.

A Szentkirályi Ásványvíz alapítója úgy véli, az a boldog ember, aki jól érzi magát a bőrében. Szerinte az korral jár, hogy egy idő után megnyugszunk, és megfontoltabbak leszünk. „25 éve hajózom, kezdetben mindig figyeltem, hogy melyik hajó mekkora, de később rájössz, hogy minden hajónál van nagyobb. Egy olyan hajó kell, ahol jól érzi magát az ember.”

A Cápák között befektetője azt is elárulta, imád dolgozni, bár korábban úgy gondolta, 50-55 évesen abbahagyja a munkát. Időközben azonban rájött, hogy azzal foglalkozik, amit szeret, és ami boldoggá teszi. „Fiatalabb koromban nem is szerettem a hétvégét, mert akkor nem tudtam dolgozni. Úgy gondolom, kétféle üzletember van: a pénzcsináló és az értékteremtő. Aki értékteremtő, az általában azt csinálja, amit szeret, és az értékteremtés közben persze pénzt is termel” – világított rá az üzletember.

Kiemelt kép: RTL/Katona László

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!