Az Almárium műsorvezetője a tartósan egészséges életvitelben hisz, amelyről a mediterrán emberek szerinte ösztönösen sokat tudnak. „Bár voltam már jóga- és böjttáborban, de ezek inkább a pihenésről, a feltöltődésről szóltak. Abban hiszek, hogy a lehető legegészségesebben próbálunk élni. A feldolgozott élelmiszereket már rég kiiktattuk a család életéből, nálunk nincs zacskós leves, előre panírozott hús, igyekszem mindent frissen készíteni.” Éva olasz–magyar konyhát vezet. „Bár szeretjük a hagyományos, magyar túrós csuszát, palacsintát és persze az olasz tésztákat, a pizzát is, ezeket nem este fogyasztjuk. Az olaszok inkább délben eszik a világhírű tésztaételeiket, este sovány húst tálalnak salátával. Minél nagyobb a salátaválaszték, annál könnyebb a gyerekekkel is megszerettetni a zöldséget – ebben a tekintetben én a mediterrán elvekre esküszöm” – mesélte a DUNA népszerű televíziósa.
Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu