Napi friss

Kollányi Zsuzsi: „Ha egy női előadó ugyanazt csinálja, mint egy férfi, olcsó lotyónak titulálják”

Egyre több hazai női előadó szólal fel annak érdekében, hogy a férfiakhoz hasonló bánásmódban részesüljenek.

Rég nem látott vihart kavart a popszakmában Horányi Juli, akinek fő célja, hogy a zeneiparban egyenjogúságot teremtsen a nemek között. Szerinte ugyanis szembetűnő a popszakmában a férfiuralom. Az X-Faktor egykori második helyezettjével mélyen egyetért ismert pályatársa, Kollányi Zsuzsi is, aki szerint egyértelműen kettős mérce uralkodik az iparágban és általánosan az országban. „Ha egy női előadó ugyanazt csinálja, mint egy férfi, akkor jó eséllyel olcsó lotyónak lesz titulálva. Minden olyan nő, aki hangosan mer beszélni a problémákról, az fura. Legyen szó bármilyen nőket érintő problémáról. Nonszensz, hogy 2023-ban még tabusítunk bizonyos női problémákat. Az tök mindegy, hogy ez a háztarsáson belüli erőszak, vagy a kevesebb fizetés kérdése. Hihetetlen, hogy még mindig úgy csinálunk mi, nők, mintha ez nem lenne probléma” – fakadt ki Zsuzsi a #nofilter-Nők filter nélkül Köböl Anitával című műsorban, ahol Horányi Julival együtt vett részt.

Az énekesnő úgy véli, derékba törheti vagy legalábbis igen erősen befolyásolhatja egy női előadó karrierét, ha úgy dönt: gyereket vállal. „Ez egy veszélyforrás, főleg előadóművészi területen – mutatott rá. – Főként ha nem egy jól megalapozott munka után szeretne az ember gyereket vállalni, benne van a pakliban, hogy senkit sem fog érdekelni, mikor visszatér az adott pályára.”

Vannak azonban olyan női előadók, akik másképp látják a helyzetet. Zséda megszólalása némiképp árnyalja a képet. „Hallani mostanában fiatal énekesnőkről, akik bejelentik, hogy elég volt, kiállnak a sorból, mert ami ezen a pályán történik, az nagyon nehéz. Én nem tudom, ők mit gondoltak, milyen lesz. Igen, ez valóban nagyon nehéz, és rengeteg küzdelem vár arra, aki végigcsinálná – mondta a Nők Lapjának adott interjúban az énekesnő.

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!