Napi friss

Lukács Miki és Simon Kornél: „Komoly félelmem volt, hogy most majd meggyűlöljük egymást”

Nagyon jó barátok, és rengeteg a hasonlóság az életükben. Mindketten szülők, és erről is nagyon hasonlóan gondolkodnak. Most új, közös munkájukról és a barátságukról mesélnek.

Most már a színpad is összeköti a két jóbarátot, Kornélt és Mikit. A Segítség! Iskola! – avagy Túlélőkalauz szülőknek című előadásban játszanak együtt az Átriumban, ami arról szól, milyen egy általános iskolás gyerekkel az élet. A két apuka a színpadon kívül is szoros kapcsolatot ápol. „Ketten kétféleképpen emlékszünk az első találkozásra, szerintem a Démonológia című előadás premierjén történt a Centrál Színházban, amiben Peller Anna és én is játszottam.” „Szerintem úgy történt, hogy Kornél fellépett Annával egy március 15-ei műsorban, Anna ott mondta, hogy ő milyen jó hang, és utána kezdtem hívni rádiós munkákra – veszi át a szót Miki. – Egyébként bizonyára mindkét találkozás megtörtént, de hogy melyik volt előbb, azt nem tudjuk.”

„De hát ez nem volt munkakapcsolat! Emlékszem, amikor átmentem hozzá, mert hogy neki van stúdiója, hogy felmondjam a reklámspotokat – magyarázza Kornél. – Miki főzött, épp halat készített. Közben megittunk rengeteg ­whiskyt, és amikor már túl voltunk egy üvegen, akkor mondta, hogy vegyük fel a szövegeket, de ­addigra nekem már nem forgott a nyelvem. Egy ideig kísérleteztünk, de aztán azt mondta Miki, ezt hagyjuk abba, ez nem fog menni. Közben megjött Anna, akit rávettünk, hogy telefonbetyárkodjon. Elég furcsa este volt!”

Fotó: Archív

Kornél egy kicsit tartott tőle, hogy a közös próbafolyamat majd kikezdi a barátságukat Mikivel. „Komoly félelmem volt, hogy most majd meggyűlöljük egymást. Ez nagyon kétesélyes volt. Hónapokon át csak a másikat látod, egy nehéz folyamaton mentek át együtt – mondja a színész. – Végül azért szerencsére nem ment rá a barátságunk. Azt sem mondom, hogy konfliktusmentes volt. Miki egyszer azt mondta rám, hogy arrogáns vagyok, mint egy rinocérosz. Én ezt tudom is magamról. Ő viszont rettenetesen önfejű. Ha kérek valamit, hogy ezt így vagy úgy csinálja, akkor biztos, hogy nem úgy fogja tenni. De azt hiszem, jól kezeltük egymást.”

Sok a hasonlóság

Kornél és Miki mindketten tanultak furulyázni és klarinétozni, mindketten szavalóversenyekre jártak diákként, és mindketten három különböző iskolában járták ki a nyolc osztályt.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!