Napi friss

Gálvölgyi János – Máris a visszatérésre készül!

A családja még óvja, félti, ám a színművész már újra tele van tervekkel.

Sokan, akik átestek Gálvölgyi Jánoshoz hasonló életveszélyes betegségen, nagyon másképp élik tovább az életüket: átértékelik az élet apró örömeit. „A kórházi ágyon érzed azt, milyen jó lenne ülni a napon, milyen jó lenne akkor vizet inni vagy beszélgetni telefonon, amikor akarsz, de nem adatik meg. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem is olyan természetes” – monda Gálvölgyi János az RTL Fókusznak.

Az ország egyik legnépszerűbb színésze felépülése óta először és utoljára adott hosszú, mindenre kitérő interjút. Többek között az altatás közben megélt halálközeli élményéről. „Másvilágban jár olyankor az ember. A Queen együttes egyik klipjéhez hasonló környezetben gyönyörű emberek jöttek-mentek egy vörös szőnyegen, és a lépcső tetején állt egy nő, és integetett nekem, hogy oda kell menni hozzá.”

Gálvölgyi a kórházban egy háromágyas szobában feküdt, és szerencsére már ott visszatért a humorérzéke. „Volt egy nagyon édes hölgy, én gyógytornásznak hívtam. Mindennap jött, és egyszer azt mondta, elindulunk a folyosón. Velem volt egy gurulós nyavalya, ahova ki volt akasztva az oxigénpalack, meg minden egyéb is, ami lógott még belőlem. És mellettem jött egy nagyon csinos ápolónő egy tolószékkel, ha összeesnék. Így sétáltunk le-föl.”

A színművész május 10-én otthonában lett rosszul, nehézlégzésre panaszkodott és félrebeszélt, és mivel a mentő nem érkezett ki időben hozzá, végül a lányai vitték kórházba, ahol napokig volt életveszélyes állapotban. A 75 éves színművész ma már otthonában lábadozik, éppen születésnapján engedték ki a kórházból. És bár a sajtóban sok téves információ is kikerült, ma már pontosan tudni lehet, hogy bakteriális szív- és légzéselégtelenségét egy fertőzés okozta. Ennek következtében a légzése összeomlott, az élete egy hajszálon múlt, és amikor már stabilizálták az állapotát, még sokáig félő volt, hogy az oxigénhiány miatt esetleg agykárosodást is szenvedett. Szerencsére ilyesmiről szó sincs. Az egyedüli, ami még aggodalomra ad okot, a hangja. A színművész úgy érzi, az még nem a régi, így a visszatérését is egyelőre csak gondolatban tervezgeti.

Ám az interjúban valamennyi rajongójának megígérte, hogy önálló estjébe beleszövi majd az elmúlt hetek eseményeit. Mindenkinek nagyon hálás, akik imádkoztak érte. „Meg vagyok döbbenve, de arra jöttem rá sok rossz kritika, megjegyzések után, hogy ötvenöt év alatt, ha csak ennyi emberben okoztam valamilyen örömet, az nem repült ki az ablakon, illetve hogy hagytam valamilyen nyomot, ami majd elmúlik ugyan, de nekem most nagyon-nagyon jólesett.”

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!