Napi friss

Laky Zsuzsi a negyvenedik születésnapjához közeledve úgy érezte: győzelmet kell aratnia a démonai felett

Először csak a lelkét, majd az egészségét tépázta meg a túlsúly, de az egykori szépségkirálynő mindkét kategóriában kiütéssel nyert.

Európa egykori szépe az elmúlt években kikerekedett, de sokáig nem csinált hiúsági kérdést a pluszkilókból. „Hiszek abban, hogy a nőiesség belülről fakad, olyannyira, hogy eleinte még a plus size modellséggel is kacérkodtam. De aztán egyre elégedetlenebb lettem. A második lányom születésére már 20 kiló felesleg jött fel rám… A várandósság után többféle diétával próbálkoztam, de úgy tűnik, valamit elrontottam. Az önsanyargató módszerek nyomot hagytak: a gyomrom gyakran iszonyatosan fájt. Kiderült, refluxom van – mesélte Zsuzsi. Eldöntötte, hogy a negyvenedik születésnapjára lefogy, mert nem akarja, hogy idővel komolyabb egészségügyi baja legyen. – A fogyás régen könnyen ment, ám most, a negyedik X árnyékában azt vettem észre, hogy másképp működik a szervezetem: jóval lassabban. Pár hónapja ezért használni kezdtem egy gyógynövénykeveréket, aminek az összetevői segítettek elérni a célomat. A banaba fa levelétől a zsírok fele képes csak hasznosulni, hatására a vércukorszintem sem ingadozik. Vagy ott az indiai csalán, ami az anyagcsere felturbózásáért felelős, ráadásul a fogyókúra alatti feszültséget is megszünteti. De van egy olyan trópusi növény is benne, ami képes blokkolni a keményítő és a cukor zsírrá alakulását, így pukkantja ki a kis zsírsejteket.” A testsúlycsökkentő innovátor segítségével Zsuzsi végül 8 kilótól szabadult meg. Utolsó harmincas évére tehát bomba formába lendült, amit egy rendhagyó fotósorozattal ünnepelt meg. „Egy tervező barátom készítette el nekem ezt az ruhát, fantasztikus volt benne a kamerák előtt megélni a nőiességemet. Most, hogy újra 38-as a méretem, látom csak, mennyit változott az énképem.”

A férjének mindegy, mennyit mutat Zsuzsi alatt a mérleg (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Férjét, a többszörös Európa- és világbajnok brazil jiu-jitsu­ és grappling, illetve volt profi MMA-versenyzőt, Dietz Gusztávot is elbűvöli az eredmény. „Ő is büszke rám. Örülök, de az az igazság, hogy ennyi idősen már magamnak szeretnék megfelelni. Most ez is teljesült” – mondja Zsuzsi.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!