Borbás Marcsi négyévesen egy évet töltött kórházban hashártyagyulladás miatt. Nehezen épült fel, csontsoványra fogyott, betegsége miatt nátrium-glutamát-érzékenység alakult ki nála. „Így volt, de nézzük ennek is a jó oldalát: az, hogy néha ájulásig juttatott az allergiám, gyerekkoromtól megvédett a leveskockától, chipsektől, a bolti felvágottaktól – magyarázta a tévés a Nők Lapja egészségnek adott interjújában. – Máig erős csontfájdalmat és borzalmas rosszullétet okozhat, ha nem nézem meg alaposan az összetevőit annak, amit eszem. Imádom például a pho levest, de sajnos az ázsiai konyhában szinte só helyett használják ezt az adalékanyagot: néhány éve a nagy rohanásban rendeltem az irodámba egy levest, majd három kanálnyitól teljesen kipurcanva feküdtem a dolgozóasztalom mellett. Azóta azt is én főzöm magamnak.”
Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu