Napi friss

Wossala Rozina: „Erősen küzdöttem édesapám szeretetéért”

Ritkán mesél édesapjához fűződő kapcsolatáról, most ezt is megtette.

A Troll a konyhában műsorvezetője kis korától gasztronómiával akart foglalkozni, nevét mára legalább annyian ismerik, mint híres édesanyjáét, Kánya Katáét. Édesapjáról azonban mindig kevés szó esik. Nemrég az Élni jó című műsorban arról mesélt, mennyire küzdött Wossala György, korábbi vitorlázó világbajnok szeretetéért. És éppen ennek köszönheti, hogy alaposan kitanulta a szakmát, olyannyira, hogy sikeres éttermet is üzemeltet. „Bennem volt egy nagyon erős megfelelési kényszer a külvilág felé, ami nem arról szólt, hogy az édesanyám vagy az édesapám tudatosan rakta rám, hogy márpedig neked ezt el kell érni. Nem éreztem az ő oldalukról pressziót, sokkal inkább azt gondolom, hogy ezt a módot találtam a szeretetért való küzdelemre: a világ szeretetéért, az édesapám szeretetéért. Azt hiszem, egy bizonyos szeretetnyelvvé alakult bennem ez a megfelelési kényszer, amiből szaladtam a teljesítménybe. Az viszont kevesebbszer fordult elő, hogy édesapám jól megveregette a vállam, de azért hallottam vissza különböző forrásokból, hogy büszke rám és nagyon örül.”

Rozina arról is mesélt, jó, hogy sikerült a miértekre válaszokat találnia, és megfejtette, mi az, ami a szakmája felé terelte, mert ez szerinte fontos. „Apám vendéglátással, szállodaiparral foglalkozott, az is benne volt. De sokkal inkább az, hogy mi édesanyámmal ketten voltunk. És amikor életemben először, 14 évesen tartottam egy vacsorát, akkor találtam magam először egy közösségben, egy családban gyakorlatilag. És azt hiszem, nem a tökéletesen megsütött marhaborda és borpárosítás, hanem a közösség élménye az, ami elkezdett a pálya felé vonzani, mert ez nekem előtte sosem teljesedett ki.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!