Napi friss

Adorjáni Bálint: „Mindig szkeptikus voltam az amerikai karrieremet illetően”

A Mellékhatás Széphelyi Zoltánja elárulta, szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen Hollywoodban, de a story.hu-nak mesélt a családjáról és a sorozat második évadáról is.

Adorjáni Bálintnak megadatott az, amiről a magyar színészek többsége csak álmodik: olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt, mint Melissa McCarthy vagy Jennifer Lawrence. Meglátása szerint nem különböznek a hazai színészek tengerentúli kollégáitól. „A szakmai tapasztalat mértéke eltérhet, de hozzáállásban, munkabírásban és alázatban nincs különbség egy magyar és egy amerikai filmes között. Nem véletlenül forog olyan sok hollywoodi produkció hazánkban az elmúlt években. A saját amerikai karrieremet illetően mindig elég szkeptikus voltam. Egyrészt ezekben a filmekben kisebb szerepeim voltak, másrészt egy nívós iskola elvégzése, valamint egy nagyon jó menedzser megléte elengedhetetlen az áttöréshez, főleg külföldiként. De persze ha valaki felkínálna egy nagyobb szerepet, azonnal csomagolnék” – tette hozzá nevetve Bálint.

A 42 éves színész életpályája korántsem mondható szokványosnak: közgazdász és jogi végzettsége is van. „Édesanyám építészmérnök, édesapám pedig szobrász, én meg habitusban valahogy a kettőjük között vagyok. Ez a kettősség több fronton is jelen van az életemben. A művészlét mindig zsákbamacska, és az érettségi körül pedig az tűnt az észszerűbb döntésnek, ha valami polgári foglalkozás is van a kezemben – mondta az erdélyi származású színész, aki családjával 8 éves korában  költözött Magyarországra. – Nagyon boldog, természetközeli gyermekkorom volt. Aztán amikor átjöttünk Magyarországra, a beilleszkedés az új környezetbe nem ment zökkenőmentesen. A szüleim azt gondolták, a család legkisebb tagjának fog ez legjobban menni. Nem így lett. Mindannyian hozunk abból az időszakból traumákat, amelyeknek a jó részét mára azért sikerült feldolgoznom.”

A Mellékhatás második évada szerdán debütál az RTL+-on. Széphelyi Zoltán megformálója szerint váratlan fordulatokban nem lesz hiány. „Szerelemprojekt ez nekem, fontos helyen van az életemben. A készítők ebben az évadban fokozták az izgalmakat, Zoltán karaktere pedig jellemfejlődésen megy majd keresztül” – mondta Bálint.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!